De komst van de kleine kwetsbare hopscheutjes betekent dat de winter stilaan op zijn laatste kille benen loopt. Waar anders dan in Poperinge – hoofdstad van het goede leven én hopstreek – moet je zijn om de nieuwe scheutjes te proeven. Traditiegetrouw serveren de locale restaurants tijdens de Maand van de Hopscheuten het witte goud kraakvers klaargemaakt elk op zijn of haar wijze.

couttenije_hopscheuten__B600H470.jpg Chef Stefaan Couttenye, Restaurant ’t Hommelhof : “Op mijn kaart mag de klassieker niet ontbreken: een gepocheerd hoeve-eitje met hopscheuten. Daarnaast hou ik eraan verschillende andere creatieve bereidingen met hoppescheuten voor te schotelen.

recour_hopscheuten__B600H470.jpgChef Bert Recour, Restaurant Pegasus : “Hopscheuten zijn als een welverdiende vakantie: je verlangt ernaar, ’t gaat veel te snel voorbij en je verlangt onmiddellijk naar volgend jaar.”

verheyen_hopscheuten-B600H470.jpg Gastheer Pieter Verheyde, Restaurant Terminus : “Hopscheuten zijn de parel van een fragiel winterseizoen. Zoals met een foto, je moet het moment gebruiken. Een perfect element, waarmee je de gasten in vervoering kan brengen, een evasie!”

Doen nog meer mee aan de ‘Maand van de Hopscheuten’
Hotel de la Paix, chef Koen Sambaer  www.hoteldelapaix.be
De Paterstafel, chef Daniëlle Carrupt  www.paterstafel.eu
Amfora, chefs Dominique en Glenn Bondue  www.hotelamfora.be
Manoir Ogygia, chef Kris Pollentier en gastvrouw Carmen Logie  www.ogygia.be
Passage, gastvrouw Fabienne Dekersgieter  www.food-drinks.be
’t Blauwers Huys, chef Dirk Battheu  www.tblauwershuys.be
Hotel Callecanes, chef Kurt Dufloucq  www.hotel-callecanes.be

Maand van de Hopscheuten, 15 februari t/m 31 maart www.hopscheuten.be

Advertenties