Onder het motto ‘back to the roots’ organiseert Brouwerij De Plukker i.s.m. Toerisme Poperinge een eerste Biobierhappening op zondag 27 augustus. Dichter bij het belangrijkste ingrediënt van bier kan je immers niet komen. Letterlijk tussen de hopvelden geniet je van enkele geselecteerde biobieren.

de_plukkers-B600

Hopteler Joris Cambie en brouwer Kris Langouche ontvangen vanaf 13 uur vijf brouwerijen die hun bieren presenteren tussen de hopvelden van Brouwerij De Plukker langs de Elverdingseweg. Je stapt letterlijk door het hopveld om het terrein van de happening te betreden. Terwijl de geur van rijpe hopbellen voor een heerlijk nazomers sfeertje zorgt, is het genieten van de bieren van vijf biobrouwerijen en een biofoodstand. Joris geeft met plezier uitleg tijdens een plukdemonstratie met een miniplukmachine.

Net zoals De Plukker brouwen de vijf deelnemende brouwerijen biologische en artisanale bieren. Bij Sebastien Demanez van Brasserie Demanez uit Saint-Ode kan je o.a. proeven van La B.R. Blonde en la B.R. Triple. De kleine onafhankelijke brouwerij Den Hopperd uit Westmeerbeek produceert bieren met de naam Kameleon tripel, donker, amber, ginseng en saison en het Cannabier. Brasserie Brunehaut, uit Rongy vlakbij Doornik, heeft een gamma biologische en glutenvrije bieren ontwikkeld, gemaakt met gerst die op hun domein geteeld wordt. Brouwerij Cantillon is de enige overgebleven ambachtelijke brouwerij van Lambiek in Brussel. Dit familiebedrijf zorgt o.a. voor een gueuze, een kriek en een lambiek. Uiteraard ontbreekt ook het gamma van gastbrouwerij De Plukker niet op dit event.

Tussen het proeven door is er aandacht voor lekkere biohapjes. Jozefien van Ooogst houdt van lekker eten en reizen. In een caravan ‘style bohémien’ tovert ze smaakvolle, verse en locale ingrediënten om tot hartelijke lunches, verrassende snacks en feestelijke buffetten. De toegang tot de happening is gratis. Welkom van 13 tot 21 uur. Last call om 20.30uur.

Meer info op www.plukker.be en op Facebook: Bio Bier en Foodhappening van Brouwerij De Plukker.

 

 

Advertenties