“Steeds minder jongeren kiezen voor de horeca” zegt Dominique Persoone op de voorstelling van de eerste Food Paradise Day, een gloednieuw project dat jongeren opnieuw goesting moet doen krijgen in een horecajob.

fpd_MPD_0777-B600
Dominique Persoone (foto mpd)

“Verhalen over faillissementen, de witte kassa en onregelmatige uren houden jongeren tegen om hun horecadroom na te jagen. Faalangst ondermijnt hun passie. Het gevolg? Steeds meer afgestudeerden zoeken werk in een andere sector. En dat is zonde. Zowel voor hen als voor de sector. Zij kunnen hun droom niet verwezenlijken. Wij vinden geen gepassioneerd en gemotiveerd personeel meer.”

Food Paradise Day wordt een inspirerend congres dat laatstejaarsstudenten in de horeca goesting en durf moet geven. Goesting om te ondernemen. Durf om hun hart te volgen. Via succesverhalen van 15 nationale en internationale topsprekers – waaronder Albert Adrià, Geert Van Hecke, Sergio Herman, Kobe Desramaults, NorthSeaChefs, Hendrik Dierendonck, Luc De Laet en Bernard Lahousse – willen de organisatoren de toekomst van de horeca een nieuw elan geven. Geen geld ter wereld kan passie overtreffen. Daarom vragen de sprekers geen vergoeding voor hun optreden. Er wordt ook geen inkom- en inschrijvingsgeld gevraagd. Het congres is dus helemaal gratis.

fdp_MPD_0782-B600
Filip Claeys, Hilde Decleer (schepen Toerisme Stad Brugge), Rudy Van Beylen, Dominique Persoone (foto mpd)

Food Paradise Day is een initiatief van #FightforPassion. Een vzw opgericht door Dominique Persoone, Rudi Van Beylen en Filip Claeys. Het trio wordt dagdagelijks geconfronteerd met de gevolgen van het slechte horeca-imago. Samen willen ze daar verandering in brengen. Gelukkig kunnen ze op veel steun van buitenaf rekenen. Heel wat instanties bieden vrijwillig hun hulp tijdens Food Paradise Day.

PrintFood Paradise Day
donderdag 21 september
Concertgebouw Brugge
site www.foodparadiseday.be
facebook fOod-paradise-day
twitter fOodparadiseday

Advertenties