Gent 21 september – Nu zondag gaat de eerste van een reeks van drie workshops Koreaans koken met wilde planten door in Way op Dok Noord Gent. De workshop van zondag, gegeven door Ae Jin Huys (Mokja) en Lieve Galle (Herboristeria) is uitzonderlijk omdat de bekende Koreaanse chef Jae Sung Roh aanwezig zal zijn en twee gerechten zal demonstreren.

ae_IMG_5984-B240Het is geen toeval dat steeds meer mensen het rijke smakenpalet en de heilzame kracht van de Koreaanse keuken ontdekken. Chefs als Ae Jin Huys (Mokja) en Sang-Hoon Degeimbre (tweesterrenrestaurant L’Air du Temps) openen voor ons de deuren naar een wonderlijke culinaire wereld. En, eenmaal geproefd, willen we graag ook in onze eigen keuken Koreaans gaan koken.

Maar … er is inderdaad een maar. Om goed Koreaans te koken, heb je goede Koreaanse producten nodig. Tot voor kort waren die moeilijk te vinden, daar komt nu verandering met de opstart van SA4. Dit jonge bedrijf, gerund door Kimi Swinnen, focust op de verkoop en promotie van Koreaanse kwaliteitsproducten.

mokja_workshop_producten-B600

Om de start te ondersteunen is er momenteel een negenkoppige Koreaanse delegatie van DARI, de Koreaanse regeringsorganisatie voor de promotie en verkoop van Koreaanse producten in ons land. Een van hen is de bekende Koreaanse chef Jae Sung Roh, verbonden aan MIMC (Myeong In Myeong Chon). Dit exclusieve merk verdeelt wereldwijd een reeks Koreaanse topproducten. In 2016 openden ze hun eerste shop in de Parijse Galeries Lafayette. Chef Sang-Hoon Degeimbre is de Belgische ambassadeur voor het merk.

galle_lieve-B240De Koreaanse keuken heeft een heilzame werking dankzij het gebruik van veel soorten wilde en medicinale planten die ook in ons land te vinden zijn. De workshop start om 15 uur met een ‘wilde kruiden wandeling’ in de omgeving, onder de deskundige leiding van Lieve Galle. Daarna wordt er gekookt met de wildpluk en producten van MIMC. Tot slot wordt er uitgebreid gedineerd.

PRAKTISCH
Workshop Koreaans koken met wilde planten
Zondag 24 september (en verder 29 oktober en 19 november).
Voor de uitzonderlijk workshop van nu zondag voorzien we een aantal extra plaatsen! Snel zijn dus!
locatie: Way, Dok Noord 4E 001, 9000 Gent
deelnameprijs: 65 euro pp/workshop
Info & inschrijvingen: info@mokja.be

Advertenties