Vandaag werd in Restaurant Vrijmoed de tweede editie voorgesteld van Fourchette. Dat het opnieuw een gastrononomisch topevenement wordt, staat vast want niet minder 11 topchefs tekenen op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart present in de Gentse Eskimofabriek. Met als absolute topper Peter Goossens.

fourchette1_MPD_2959-B600
vlnr Thomas Schmidt, Joost Arijs, Tim Boury, Sebastien Wygaerts, Michael Vrijmoed, Sam D’Huyvetter

Vorig jaar vonden 1200 foodlovers de weg naar de Gentse Eskimofabriek waar de eerste editie plaats vond. Bedoeling van de initiatiefnemers Michael Vrijmoed, Joost Arijs, Thomas Schmidt en Sam D’Huyvetter was niet zozeer een massa volk te lokken maar wel de aanwezigen een gastronomisch wauwmoment te bezorgen. En dat aan een zeer betaalbare prijs.

fourchette_MPD_2968-B600

De lat ligt voor deze editie nog iets hoger: 1800 gasten op het hoogste niveau gastronomisch verwennen gedurende drie dagen. Het concept is net zo geniaal als eenvoudig. In de Eskimofabriek worden verschillende tafels tot in de kleinste details gedekt. Wat je dus niet krijgt is wegwerpbestek, plastiek glazen en kartonnen borden. Wat je wel krijgt is alles wat je ook in een toprestaurant mag verwachten. Kortom, klasse en stijl. Het eten wordt geserveerd op porseleinen borden en de volledige setting zal tot in de puntjes in orde zijn. Tussen de tafels zie je de chefs aan het werk in hun open keukens.

fourchette2-MPD_2981-B600
Elke dag kan je kiezen tussen twee menu’s gebracht door twee keukenteams. Telkens is er een gastchef die de gerechten inspireert en mee vorm geeft. Op vrijdag is de gastchef Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **) , op zondag Syrco Bakker (Pure C*) en op zondag Peter Goossens (Hof van Cleve***)

Niet van de minsten, inderdaad, maar ook in de keukenteams treed zeer mooi culinair volk aan. Voor Menu 1 is dat Bruno Timperman (Bruut), Davy Schellemans (Veranda), Tim Boury (Boury**) en Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie en Chocolaterie). Voor Menu 2 tekenen Maarten Bouckaert (Castor*), Sebastien Wygaerts (Ogst), Michaël Vrijmoed (Vrijmoed**) en Sam D’Huyvetter & Thomas Schmidt (BLVD).

Wat je op je FOURCHETTE zal kunnen prikken, is nog een raadsel maar dat het origineel,creatief en superlekker zal zijn … dat is een zekerheid. Voor de prijs moet je het zeker niet laten want een menu: glas champagne, vijfgangenmenu, water van S.Pellegrino naar believen en koffie inbegrepen, kost 95 euro. FOURCHETTE 2018 kondigt zich aan als een niet te missen gastronomisch topevent.
Wie erbij wil zijn, reserveert best heel snel via http://www.fourchette2018.be

FOURCHETTE 2018, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart.
Locatie: Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23,9000 Gent
http://www.fourchette2018.be

Advertenties