Op de jaarlijkse algemene vergadering van The Mastercooks of Belgium in Living Tomorrow (Vilvoorde) werd de eerste lichting van The Young Masters® , kortweg TYM©, voorgesteld. The Young Masters wordt de naam van de nieuwe jongerenafdeling binnen The Mastercooks of Belgium.

tym-600

The Young Masters moet een groep van jonge chefs worden die nieuwe ideeën uitwerkt om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in de wereld! Ze stellen vragen waar anderen stoppen en vormen een sterk team met de Mastercooks. Ze dragen dezelfde waarden en onderschrijven dezelfde charter. Van The Young Masters wordt verwacht dat ze creatief en gedurfd uit de hoek komen en zo nieuwe impulsen geven aan de Belgische gastronomie.

The Young Masters zijn tussen de 30 en 38 jaar. Als groep werken ze autonoom binnen de Mastercooks van België. Zij houden minimum 6 bijeenkomsten per jaar om hun doelstellingen uit te werken. TYM werken eigen activiteiten/thema’s uit die zij met MOB bestuur bespreken en ter goedkeuring voorleggen. Vanaf 36 jaar hebben TYM- leden de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen als Meesterkok van België. Op hun 39ste verjaardag verlaten de leden de groep om al dan niet Mastercook of Belgium te worden.

De eerste lichting van The Young Masters bestaat uit 14 leden, 9 Nederlandstalige en 5 Franstalige chefs.

Tim Boury (Boury – Roeselare) ; Maxime Collard (La Table de Maxime – Our-Paliseul) ; Carl Gillain (L’Agathopède – Namen) ; Grégory Gillain (La Gare d’Hamois – Hamois) ; Jonas Haegeman (De Vijf Seizoenen – Brakel) ; Willem Hiele (Hiele – Koksijde); Gary Kirchens (La Villa Lorraine –Brussel); Tristan Martin (Lemonnier – Lavaux-Ste-Anne); Seppe Nobels (Graanmarkt 13 – Antwerpen); Sylvester Schatteman (Hofke van Bazel –Kruibeke-Bazel); Broes Tavernier (’t Vijfde Seizoen – Aalter); Yannick Van Hacken (Oficina – Brussel) ; Sam Van Houcke (Maste – Gent); Nicolas Wentein (AIRrepublic – Cadzand).

Mastercooks of Belgium https://mastercooks.be

Advertenties