Na 9 jaar besluiten Sofie en Matthieu dat het tijd is voor een nieuw en meer hedendaags verhaal. Zowel hun sterrenrestaurant Table d’Amis als hun Gastrobar Gust gaan dicht. Tijd voor een nieuw verhaal: beudaert.

tables-d-amis-dekenij-1-B600

Table d’Amis is het verhaal van twee gepassioneerde mensen: Sofie Delbeke en Matthieu Beudaert. In 2009 openden ze zonder enige ervaring in de buurt van Kortrijk een klein restaurant: Table d’Amis. Het werd de start van een mooi verhaal dat in 2012 met een Michelinster bekroond werd en17/20 haalde in Gault Millau. Matthieu kreeg in hetzelfde jaar ook de titel van meest talentvolle jonge kok van Vlaanderen.. Een jaar later werd Table d’Amis uitgeroepen tot beste groenterestaurant.

beudaert_matthieu_webMatthieu: “We beseffen dat we hiermee onze ster in de Michelin-gids en score van 17 op 20 in de Gault-Millau inleveren. Begin september lanceren we op dezelfde locatie restaurant beudaert. We noemen het naar mijn naam omdat we volop onze goesting gaan doen, met veel goesting!

beudaert wordt het restaurant waar we op onze vrije dag zélf willen eten. Vrijheid en puurheid zullen er centraal staan. De vrijheid weerspiegelt zich in de formule: een wekelijks wisselende kaart waarin de mooiste producten een hoofdrol krijgen. Een opgelegd menu vinden we passé, we willen iedereen aan tafel de kans geven om een gerecht te kiezen die hem/haar aanspreekt. Kiezen maakt voor ons essentieel deel uit van een tafelervaring.

De puurheid zullen jullie in de borden terug vinden. Ons nieuw restaurant zal terug naar de essentie gaan: een goed glas wijn, een heerlijk gerecht, een warme ambiance. We blijven samenwerken met de beste telers, kwekers en vissers en brengen gerechten waarin we de pure smaak van topproducten laten schitteren. Door de eenvoudige en doordachte manier waarop we deze nieuwe formule brengen, kan dat bovendien aan een verteerbare prijs. Het wordt een plek met een warme, gemoedelijke sfeer. Onze passie voor wijn zal ook in het nieuwe restaurant erg aanwezig zijn”

tabledamis-1-B600

Sofie: “We willen iedereen bedanken die deel heeft uitgemaakt van 9 in alle opzichten heerlijke jaren:  in de eerste plaats onze medewerkers, onze families, onze vrienden, en uiteraard ook onze klanten. We hopen dat jullie ook deel zullen uitmaken van dit nieuwe hoofdstuk en jullie begin september te mogen verwelkomen. Wij hebben er alleszins heel veel goesting in”.

Nog een laatste keer genieten bij table d’amis kan tot en met 18 augustus. Open op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag voor lunch en diner. Gastrobar Gust blijft open tot en met 27 augustus. Open op donderdagavond, vrijdag lunch en diner, zaterdagavond, zondag en maandag lunch en diner. Het nieuwe restaurant beudaert opent begin september.

Volg de tansformatie van Table d’Amis tot beudaert via Instagram tabledamis 

Advertenties