Chefs & Meesters

het smakelijkste nieuws

Ivan Verhelle

Tanuki
Oude Gentweg 1, Brugge
tanuki

Recepten van Ivan Verhelle
– Tempura

Wie is Ivan Verhelle?

Ivan Verhelle ging na zijn afstuderen op zoek naar ‘iets meer’: de Aziatische keuken. Hij contacteerde verschillende Aziatische ambassades, maar kreeg alleen antwoord van de Japanse consul in Brussel. Die zocht voor hem een stageplaats in een toprestaurant in Tokio. Ivan bleef er twee jaar en maakte er kennis met de ‘kaseikikeuken’, de gastronomische Japanse keuken. Om ook het werken op de teppaniaki onder de knie te krijgen, ging hij werken in de keukens van Kikkomanrestaurants in Keulen en Franfurt.

Terug in België startte hij in 1989 in Brugge Tanuki op. De naam verwijst naar een klein dik wasbeertje, een nachtdiertje. In Japan staat het symbool voor allerhande leuke dingen die met genieten te maken hebben. En, in het wapenschild van Brugge staat ook een beer, de perfecte link dus.

Toen nog een grote onbekende is de Japanse keuken met zijn heel natuurlijke, lichte manier van koken nu een vaste waarde bij ons. Eten bij Tanuki is steeds een belevenis van smaken.