Restaurant Bar Bulot (Brugge) verhuisde eind 2022 naar de locatie waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog Jan huisde, in Zedelgem. De plek behield zijn unieke uitstraling maar werd verbouwd tot een gezellige maar eigentijdse plek die past bij het DNA van Bar Bulot: classics with a twist.

© Pieter D’Hoop

Over de nieuwe Bar Bulot in Zedelgem

De krijtlijnen van de Bar Bulotfilosofie liggen vast: eigentijdse versies van grote klassieke bereidingen, met af en toe een knipoog uit het grote innovatieboek van chef Gert De Mangeleer. Er zijn twee menuformules, Petit Bulot en Grand Bulot, en met de regelmaat van de klok kun je er terecht voor gelimiteerde seizoensgerechten, speciale menu’s en sfeervolle muzikale intermezzi.

In Bar Bulot Zedelgem, komen de gerechten uit een splinternieuwe keuken. Voor het inrichten van de nieuwe keuken zocht Hertog Jan Restaurant group een partner met dezelfde klantgerichte filosofie: Electrolux Professional en haar partner Servito zijn met hun jarenlange kennis en knowhow in de internationale gastronomie, flexibiliteit en duurzaamheid een voor de hand liggende keuze.

Gert De Mangeleer, Maxime Depreitere, Destin Cannaert, Joachim Boudens – © Pieter D’Hoop

Het restaurant is in goeie handen met chef-kok Destin Cannaert en Maxime Depreitere, restaurant manager en medevennoot die al meer dan tien jaar werkzaam is bij de groep. Als je aan Maxime vraagt waar Bar Bulot voor staat, antwoordt hij: “Finesse. De kracht om je een perfecte zakenlunch of intieme tête-à-tête te bezorgen in stijl. Je merkt het aan alles: de wijnkaart met de betere Europese wijnen, het warme, sfeervolle interieur, de fijngedekte tafel, de professionele service.”

Die aanpak ging niet onopgemerkt voorbij. Bar Bulot Brugge ontving een Michelinster en werd brasserie van het jaar volgens Gault Millau.

Bar Bulot Zedelgem, Loppensestraat 52, 8210 Zedelgem – www.barbulot.be

Advertentie