Met de komst van keukenchef Sébastien Oger en maître Kevin Jacobs heeft restaurant Akko (Blizen) een serieuze stap voorwaarts gezet. Oger was eerder actief onder Yves Mattagne en Wout Bru. Jacobs leerde het vak in sterrenrestaurants zoals Zilte, Slagmolen en De Kristalijn. Samen brengen ze energie en creativiteit in Akko en werden ze recent erkend door restaurantgids Gault&Millau.

Akko is gevestigd in een historisch landgoed uit de 13de eeuw en contrasteert met de moderniteit van de gerenoveerde structuur. Scandinavisch geïnspireerde inrichting en uitzicht op een Engelse tuin en het groene, glooiende Haspengouw geven aan Akko een origineel en eigen warm karakter. In die aparte setting ontvangen chef Sébastien Oger en Kevin Jacobs hun gasten. Ze zorgen samen voor een heel eigen culinaire onderdompeling.

Oger werkt als een ambachtsman. Hij brengt het hoofdingrediënt op het voorplan door een verzorgde cuisson, rijke garnituur, ondersteunende saus en pas dan de presentatie. Smaak en textuur van ingrediënten geeft hij maximale expressie en meerwaarde. Vanuit zijn open keuken orkestreert Sébastien Oger een menu waarbij hij van het begin tot het einde niets aan het toeval overlaat om zijn gasten te verwennen. Zo zorgt hij met een vijftal fijn verzorgde en aperitiefhapjes voor een bijzondere start. In dezelfde geest van culinaire gastvrijheid en generositeit komt gastheer Kevin Jacobs aan het einde bij de koffie of de thee met een trolley langs vol zoets van eigen makelij. “Uit eten gaan, is voor ons een feest en bij zo’n idee hoort generositeit,” aldus chef Sébastien Oger.

Akko maakt als restaurant deel uit van Martin’s Rentmeesterij in Bilzen. Dit in 2019 geopende viersterrenhotel vond onderdak in een voormalige rentmeesterwoning uit de 13de eeuw en werd uitgebreid met een eigentijdse vleugel die aansluit op de Landcommanderij Alden Biezen. Chef Sébastien verzorgt in restaurant Akko een vast menu met drie, vier, vijf, zes of zeven gangen. Het restaurant dankt zijn naam aan de Orde van de Duitse Ridders, stichters van het landgoed Alden Biezen. De Orde nam deel aan vele kruistochten naar Jeruzalem en de route liep altijd via Akko waar de Orde een veldhospitaal stichtte voor de opvang van pelgrims en kruisvaarders. Daar vonden ze verzorging, voeding en kracht om hun reis naar Jeruzalem voort te zetten.

Akko
Kasteelstraat 2, 3740 Bilzen. Tel.: 089 44 21 21
Dinsdag tem zaterdag geopend van 18:30-21:30
www.martinshotels.com

Advertentie