Begin dit jaar deden Chef Timon Michiels van sterrenrestaurant Carcasse* en chocolatier Julius Persoone van The Chocolate Line iets totaal onverwacht. Ze beslisten om de handen in elkaar te slaan en een praline met gerookt spek te lanceren. Een verrassende, explosieve zoetigheid die je zeker geproefd moet hebben! Wat voorlopig enkel in Carcasse zelf kan.

Een gedeelde passie

Bij een dergelijke praline is er van improvisatie geen sprake. Timon Michiels en Julius Persoone liepen elkaar tegen het lijf op het ‘Rolling Pin’-salon in het Oostenrijkse Graz, in het kader van Toerisme Vlaanderen. De vonk sloeg meteen over tussen de ambitieuze, gepassioneerde jonge koks. De twee houden er dan ook gemeenschappelijke belangen en een duidelijke visie op gastronomie op na. En dit moedigde ze aan om de koppen bij elkaar te steken en met een verrassend product uit te pakken. Eentje dat het beste van twee werelden verenigt: vlees en chocolade.

Na allerlei experimenten komen ze vandaag met een praline op de proppen, gemaakt van Belgische chocolade, gerookt spek, amandelpraliné en knapperige kaantjes. Deze smaak, even verrassend als verslavend, zal ongetwijfeld de nieuwsgierigheid wekken bij liefhebbers. En de kans is groot dat je er niet genoeg van krijgt, zodra je ze hebt geproefd. Momenteel wordt deze heerlijke praline enkel bij de koffie in het restaurant aan de kust geserveerd. Maar het is niet uitgesloten dat ze in de nabije toekomst op grotere schaal wordt aangeboden.

Twee getalenteerde koks

Dat deze unieke samenwerking tot stand kwam, is de verdienste van twee jonge figuren die een frisse wind laten waaien in het Belgische culinaire wereldje.

Timon Michiels is de chef-kok van restaurant Carcasse van sterslager Hendrik Dierendonck. Voordien werkte hij in een aantal vermaarde etablissementen als Hostellerie Le Fox** en Hof Van Cleve***. En na een tussenstop in de Belgische ambassade in de VS belandde hij uiteindelijk bij Carcasse, waar vleeseters zeker hun gading vinden.

Julius Persooneis de zoon van topchocolatier Dominique Persoone. Samen staan ze aan het hoofd van The Chocolate Line, een gerenommeerde chocolaterie. Julius kreeg zijn chocoladebad al op heel jonge leeftijd. En na een aantal veeleisende ervaringen bij Hertog Jan***, De Karmeliet*** en l’Air du Temps** raakte hij al snel gefascineerd door de concepten Tree to Bar en Bean to Bar.

Nu zorgt dit jong en getalenteerde duo dus voor vuurwerk. En dat bewijzen ze meteen al met hun eerste samenwerking??

De praline is enkel verkrijgbaar bij Carcasse
Henri Christiaenlaan, 5, 8670 Koksijde
Open van donderdag tot maandag van 12u-14u & 19u-21u
Reservaties via www.carcasse.be

Advertentie