Peter Goossens, chef-eigenaar van het befaamde driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem en provoost van de koks, maakte vandaag het thema bekend van het prestigieuze concours Eerste Kok van België 2022. Wie wil meedingen naar de titel, moet vóór 15 juni 2021 een dossier indienen met o.a. als hoofdgerecht konijn. Pierre Résimont, eigenaar van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, is ambassadeur van de 69ste wedstrijdeditie.

Robert Van Landeghem, voorzitter van vzw Club Prosper Montagné, legt uit: ”Tijdens de finale zullen ze drie gerechten moeten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en rivierkreeften, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs. Er zullen door een leesjury vijf finalisten geselecteerd worden op basis van het recept met konijn. Peter Goossens staat opnieuw in voor de samenstelling van de technische jury.”

Het wedstrijdreglement van de Eerste Kok van België 2022 kan geraadpleegd worden op de website van de Club Prosper Montagné. De finale zal plaatsvinden op maandag 4 oktober 2021 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge.

Voorlopige kalender Club Prosper Montagné

15 juni 2021 Deadline indienen wedstrijddossier
Begin juli 2021 Bekendmaking finalisten
4 oktober 2021 Finale “Eerste Kok van België 2022”

Info & inschrijven: http://www.club-prosper-montagne.be

.

Advertentie