Het Belgisch Bocuse d’Or comité gaat opnieuw op zoek naar een geschikte kandidaat om ons land te vertegenwoordigen op de meest prestigeuze aller culinaire wedstrijden: Bocuse d’Or. Drie horden moeten genomen worden: de nationale selectie winnen, bij de eerst tien zijn op de Europese finale en uiteindelijk deelnemen aan de wereldfinale in Lyon in 2023. En wie weet, het gouden beeldje mee naar huis nemen.

De eerste horde voor de chef is de nationale selectie op 21 november tijdens Horeca Expo in Gent. Daar moet hij, samen met zijn eigen commis, de sterren van het firmament koken om een zeer vakkundige jury ervan te overtuigen dat hij de beste vertegenwoordiger voor ons land is.

Tijdens deze nationale selectie moeten de kandidaten twee bereidingen klaarmaken. De eerste is een hartig groentegerecht met groenten en deeg, stijl Pithiviers, Steamed Bun, brioche… voor 14 personen op bord. Daarna moet er konijn in combinatie met seafood klaargemaakt worden met twee vrije garnituren en een derde op basis van aardappel.

Voor de laureaat van de Belgische selectie begint dan de voorbereiding voor de volgende horde: de Europese Finale Bocuse d’Or in 2022. Maar hij staat er niet alleen voor. Een ervaren team met grote namen uit de gastronomische wereld staat klaar om hem en zijn commis te coachen: Nick Bril, David Martin, Lode De Roover, Barbara D’Hondt, Ferdy Debecker, Ann Vermylen en ‘last but not least’ Peter Goossens. Het nationale team zal zich kunnen voorbereiden in een nieuw trainingscentrum dat wordt ingericht als een exacte replica van de wedstrijdkeuken in Lyon.

Haalt onze chef en zijn commis de eerste tien in de Europese finale dan ligt de weg open naar Lyon. Tijdens de SIRHA-beurs in september 2023 gaan 24 chefs een 5 uur en 35 minuten durende culinaire veldslag aan met een live-publiek dat flink van zich laat horen en, wereldwijd, een indrukwekkend aantal kijkers.

Ben je een chef (minstens 23 jaar oud) en heb je zin om je kandidaat te stellen, neem dan contact op met Bocuse d’Or Belgium:  telefonisch: 03/889 07 18 of 0475/29 09 24. Het wedstrijdreglement kan aangevraagd worden via info@bocusedor.be
Bocuse d’Or Belgium http://www.bocusedor.be

.

Advertentie