Net zoals vorig jaar zorgt Kaasaffineurs Van Tricht voor een schotel met een uitgelezen selectie van vijf tot zes gerijpte ambachtelijke kazen. Als extraatje is er een flesje met speciaal voor Van Tricht gebrouwen Blonde Ale.

Kaasplankjes heb je in diverse vormen. Bij Kaasaffineurs Van Tricht kiezen ze voor een originele insteek met drie klassieke kazen en een paar eigen creaties of echte ontdekkingen. Evenwichtig samengesteld zodat alle courante type kazen aan bod komen en met een zelf samengestelde mengeling van noten (cashew, pecan en hazelnoten) en fijngesneden gedroogd fruit (vijgen, abrikozen en veenbessen). Vorig jaar werden de kaasplankjes vervaardigd met hout van Franse wijnkistjes. Voor dit bisnummer kiest Frederic Van Tricht voor een traditionele ronde plateau met een eigen biertje als optie.

Eigen craft bier als mooie match

Als liefhebbers van ambachtelijk gebrouwen bieren ging Frederic Van Tricht op zoek naar een biertype dat bij tal van types ambachtelijke kazen past. “Onze Rex is een fris, fruitig en droog gehopt bier geworden, een blonde ale, die bij voorkeur zeer koud geschonken wordt. De Cascade hop zorgt ervoor dat het bier zelfs bij frisse temperaturen zijn complexe smaak en aroma vrijgeeft,” aldus Frederic Van Tricht. Met zijn 6,9% alcoholvolume is Rex een krachtig, karaktervol bier dat bij zeer veel kazen past en opvallend goed samengaat bij bergkazen en zowel zachte als gerijpte geitenkaasjes.

Traditie en vernieuwing op één kaasschotel verenigd

Zoals bij de Comté Marcel Petite Fort St. Antoine Réservation, al vele jaren één van de paradepaardjes van Kaasaffineurs Van Tricht die als klassieker op deze kaasplank een plaats krijgt. Net als de fenomenale roquefort Le Vieux Berger van Yves Combes, in zijn genre nog altijd de meest verfijnde blauw geaderde kaas. In deze selectie vinden we verder een prille nieuwkomer, de zachte geitenkaas Juliette met aparte blos die vorig jaar naar aanleiding van het gouden jubileum naar de stichter van het huis werd genoemd. Drunk Monk sluit als kaaskeuze perfect aan bij het nieuwe bier waarin dit type abdijkaas een tijdje heeft mogen rijpen.

Rex 33cl, €1,95, Rex 75cl, €6,45, Kaasplank €30

Kaasaffineurs Van Tricht
Mechelsesteenweg 29, 2018 Antwerpen
Fruithoflaan 41, 2600 Berchem

www.kaasaffineurs-vantricht.be

Advertentie