Karen Keygnaert van Cantine Copine in Brugge neemt in juli deel aan een exclusief The Women of Food-evenement in Californië, georganiseerd door de Amerikaanse reserveringssite Resy.com, en met de gelauwerde Frans-Amerikaanse vrouwelijke chef Dominique Crenn (Atelier Crenn**, San Francisco).

karen-B600
Karen Keygnaert

Zes avonden lang bereiden Dominique Crenn en telkens twee vrouwelijke gast-chefs een volledig menu voor een select publiek in San Francisco. In totaal passeren zo twaalf gastchefs de revue; tien uit de Verenigde Staten, één uit Hongkong/Londen, en dus één uit België. Behalve een informele kennismaking en plezier wil Crenn de aandacht vestigen op het vele, vaak onderbelichte, vrouwelijke culinaire talent in een door mannen gedomineerd vak.

“Het is een mooie kans om vrouwen in de spotlights te zetten. Er zijn duizenden vrouwelijke chefs, en het wordt tijd dat de pers over hen begint te praten”, aldus Crenn in Vogue. Dominique Crenn is chef en eigenaar van Atelier Crenn** en Petit Crenn in San Francisco. In 2016 werd ze verkozen tot Best Female Chef in de San Pellegrinolijst. Ze is de centrale figuur in een aflvering van “Chef’s Table” op Netflix (derde aflevering, tweede seizoen).

Ze selecteerde haar gastchefs omwille van hun inspirerende gerechten en hun eigenzinnige stijl van koken, maar ook omwille van hun licht-rebelse attitude en hun inzet voor de sector in het algemeen, en vrouwelijke chefs in het bijzonder.

dominique-dares-B600
Dominique Crenn

“Ik beschouw het als een ongelooflijke eer om in dit lijstje te staan én door Dominique geselecteerd te zijn” zegt Karen Keygnaert. “Ze is al jarenlang zo’n beetje een persoonlijke heldin in de culinaire wereld, omwille van haar keuken, maar ook voor haar stijl en no-nonsense aanpak, waarin ik me wel kan vinden. Dus toen die uitnodiging binnenkwam, was het even stressen, maar ik ben enorm fier”.

Op 31 juli kookt Karen samen met Dominique Crenn en Rebecca Wilcomb (Herbsaint, New Orleans) voor 80 mensen. Het diner in twee shifts is volledig uitverkocht, net zoals de andere avonden in het “Women In Food”-evenement overigens.

“Wat we gaan klaarmaken? Nog géén idee” aldus Karen. “We gaan wat overleggen per mail, en ik kom enkele dagen vooraf aan in San Francisco, dat zal wel volstaan om elkaar te leren kennen, een menu af te spreken en op elkaar ingespeeld te raken”.

Dominique Crenn www.ateliercrenn.com
Karen Keygnaert www.cantinecopine.be
The woman of food (blog) https://blog.resy.com/resy-women-of-food/

Advertentie