26/9/18  Maandag gaat de Gastronomische Club Prosper Montagné gaat voor de 66ste keer op zoek naar de “Eerste Kok van België”. De laureatenlijst van de Prijs Prosper Montagné telt heel wat namen van chefs die inmiddels Michelin-sterren en/of hoge Gault Millau-scores wisten te behalen. De finale gaat door in Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Dezelfde dag wordt ook de 3de editie van de wedstrijd “Eerste Maïtre d’hotel” georganiseerd.

De vijf finalisten die strijden om te titel van “Eerste Kok van België 2019”, zijn:

Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal,
Benny Dechamps, chef van Brasserie Nieuwpoort in Nieuwpoort,
David Grosdent, chef van restaurant L’Envie in Sint-Denijs,
Lukas Moonens, chef de partie van restaurant Boury in Roeselare,
en Sander Van de Walle, sous-chef van restaurant Sel Gris in Duinbergen.
Voor Fabian Bail en Lukas Moonens is het hun derde finale. De drie anderen werden voor de eerste maal geselecteerd.

De drie finalisten van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2019” zijn:

Andy De Brouwer van restaurant Les Elleveurs in Halle,
Olivier Dereu van restaurant Escabeche in Knokke-Heist
en Maxime Verstuyft van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden.
Maxime Verstuyft bereikte vorig jaar al eens de finale. Andy De Brouwer en Olivier Dereu nemen voor het eerst deel.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.

https://www.club-prosper-montagne.be

Advertentie