Chef Benoit Dewitte ontwikkelde een culinair concept voor de nieuwste vestigingen van Welkin & Meraki in Eindhoven, Brussel, Parijs, Luxemburg en Londen. Welkin & Meraki, provider van 24/7 high-end co-working space, biedt daarmee voor alle kantoorruimte gebruikers naast een barista service ook een uitzonderlijk culinair aanbod met ontbijten, tussendoortjes en volledige menukaart.

Benoit Dewitte runt samen met zijn broer Bernard het sterrenrestaurant Benoit & Bernard Dewitte in Ouwegem. Voor Welkin & Meraki ontwikkelde Benoit Dewitte samen met zijn souschef Stijn De Vreese een ontbijt- en menukaart vol lichte, smakelijke en gevarieerde gerechten. Om de kwaliteit van de bereidingen dagelijks te garanderen detacheert Benoit De Witte voortaan zijn souschef naar Welkin & Meraki in Brussel. “Op het moment dat Alain Brossé van Welkin & Meraki me polste om samen te werken, was ik bezig met het ontwikkelen van een concept voor een tweede zaak die wonderwel paste in wat hij me vroeg,” aldus de sterrenchef die ook met een 16 op 20 in Gault&Millau zeer goed scoort.

De klanten van Welkin & Meraki kunnen hun ontbijt samenstellen en tijdens de dag de honger stillen met bar bites, fijne patisserie, rijkelijk belegd brood, soepen, salades, pasta’s en diverse nagerechten. Voor smaak en presentatie liet Benoit Dewitte zich onder meer inspireren door de diverse keukens die hij op zijn talrijke culinaire reizen in Hongkong, Singapore, Indonesië en Japan leerde kennen. “We bieden een smakelijke mix van Europese gerechten terwijl snel wisselende Aziatisch geïnspireerde gerechten voor een extra vibe zorgen.”

Welkin & Meraki – twee oud Engelse begrippen die refereren naar een “snelle, gecontroleerde groei vanuit je eigen inspiratie’ –  zorgt in een ‘community’ sfeer voor diverse type ruimtes waar start-ups creatief werken, de juiste mensen ontmoeten om hun groei te versnellen en via workshops, talks en netwerking hun kennis en expertise kunnen verruimen. Om geest en body van de juiste energie te voorzien doet Welkin & Meraki voor zijn nieuwste vestigingen dus beroep op het talent en het vakmanschap van Benoit Dewitte. Zoals op de Brusselse Kunstlaan recht in het hart van de Europese hoofdstad. Om de gebruikers ook op vormelijk en esthetisch  vlak een topervaring te garanderen, ging Welkin & Meraki in zee met de Vlaamse toparchitect Benoit Viaene.

www.benoitdewitte.be

www.welkinandmeraki.com

Advertentie