Voor de derde editie van Fourchette, het Gentse gastronomische festival, pakken de organisatoren uit met een flink aantal toppers. Niet minder dan drie tweesterrenchefs roeren in de potten: thuisspeler Michaël Vrijmoed, Northseachef Filip Claeys en David Martin die dit jaar zijn tweede ster kreeg van Michelin en door Gault&Millau tot Chef van het Jaar werd uitgeroepen.

van lnr: Filip Claeys, Martijn Defauw, David Martin, Thomas Schmidt, Joost Arijs, Maarten Bouckaert

Even was er sprake van om het event ook in andere steden te laten doorgaan, maar men besloot dit niet te doen. Ook de formule blijft zo goed als ongewijzigd. Elf topchefs geven het beste van zichzelf in open keukens zodat de gasten hen in volle actie kunnen bewonderen.

Waar andere evenementen naar een zo groot mogelijk aantal gasten streven, beperkt Fourchette zich tot 1800, 600 per service. Bedoeling is om de gasten niet alleen met gastronomisch lekkers eten te verwennen maar hen ook in stijl te ontvangen.

Twee teams van vier chefs brengen de drie dagen een vast menu en telkens is er een tweesterrenchef te gast. Het maakt niet uit of je de vrijdag- (Filip Claeys), zaterdag- (David Martin) of zondagmiddag(Michael Vrijmoed  tafelt, jeproeft dus steeds een gerecht van een tweesterrenchef.

Volgende chefs hebben alvast hun deelname aan Fourchette III bevestigd: Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque), Benoit Dewitte (Benoit Dewitte*), Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie), Martijn Defauw (Rebelle), Maarten Bouckaert (Castor*) en Olly Ceulenaere (Publiek*).

Joost Arijs, Filip Claeys en David Martin toasten met het nieuwe Fourchette-bier op de derde editie van Fourchette

Het menu bestaat uit vijf gangen met als extraatje dit jaar een kaasbordje van kaasaffineur Frederic Van Tricht. Naar aanleiding van Fourchette brouwt Brouwerij Van Steenberge ook een speciaal bier.

Fourgette hanteert het ‘freeseating-principe’. In de grote zaal van de Eskimo-fabriek is plaats genoeg voor iedereen om samen met vrienden en/of familie te tafelen.

Voor wie er wil bij zijn, is snel reserveren de boodschap. Dat kan vanaf nu via https://www.fourchettegent.be

Fourchette. 15, 16 en 17 maart, Eskimofabriek Gent. Reserveren: https://www.fourchettegent.be

Advertentie