Op 1 april 1970 ging kaaswinkel Van Tricht van start op de Fruithoflaan in Berchem. Een halve, succesvolle eeuw later wordt de befaamde winkel verkocht. Arlette Van Tricht, zus van Michel Van Tricht wordt de nieuwe eigenaar, samen met Jo Dhaene.

De naam Van Tricht werd de afgelopen vijftig jaar onmiddellijk geassocieerd met kaas. Op de Fruithoflaan was de bekende kaas- en delicatessenboetiek in handen van Michel en Jeanine Van Tricht. Daarnaast bestuurt zoon Frederic Van Tricht als kaasaffineur de detail- , groot,- en exporthandel die gevestigd is in een voormalig pand van Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen. Voor de kaasboetiek in Berchem zochten zijn ouders, beide pensioengerechtigd, al langer een overnemer.

Dhaene en Van Tricht
Met verkoop van de winkel aan Arlette Van Tricht blijft de kaasboetiek wel voor de helft in handen van een andere tak van de familie Van Tricht. De zus van Michel investeert immers in de overname maar laat het operationele werk over aan mede-overnemer Jo Dhaene die de winkel in dezelfde geest een nieuwe dynamiek wil geven.

Van hotelmanagement naar kaasboetiek
Jo Dhaene heeft een horeca achtergrond en werkte bijna twintig jaar als hoteldirecteur. “Ik kom uit een horecanest van zelfstandigen en ben al mijn leven lang een foodie,” aldus de nieuwe eigenaar die naar eigen zeggen maar een kleine stap in het onbekende zet. “Een carrièreswitch speelde al enige tijd in mijn hoofd en ik ken zowel Arlette, Michel en Frederic Van Tricht al vele jaren wat me overtuigde om zelfstandige te worden. Ik heb uiteraard niet even veel kennis als hen maar ik ben er evenzeer door gepassioneerd en kan er met evenveel goesting van genieten.”

Levende producten
Als foodie kan Jo Dhaene de specifieke eigenheid van het onderscheidend kaasassortiment van Van Tricht goed inschatten. “Ambachtelijke, niet-gepasteuriseerde kazen zoals die bij Van Tricht verkocht worden, zijn levende producten en dat maakt het werk nog veel uitdagender en interessanter.” Met de nieuwe eigenaars lijkt de continuïteit verzekert. Jeanine Van Tricht blijft nog tot het einde van dit jubileumjaar actief in de winkel om Jo Dhaene wegwijs te maken waarbij de kaasimport van Frederic Van Tricht de winkel op de Fruithoflaan van perfect geaffineerde kazen zal blijven voorzien.

Van Tricht, Fruithoflaan 41, 2600 Antwerpen. Tel.: 03 440 14 05Advertentie