In het prachtig gerestaureerde historische pand op de hoek van de Zandberg en de Nederpolder in Gent huist sinds kort distilleerderij Dada Chapel. Cédric Heymans en Mathieu Van den Briel, twee jonge, ondernemende geesten werken er samen met Michel Moortgat, CEO van brouwerijgroep Duvel Moortgat en voorzitter van Het Erfgoedfonds, aan een uitzonderlijk project Dada Chapel.

Het een pand waar Dada Chapel gehuisvest kijkt terug op een rijke geschiedenis vol verhalen. Ooit was het een herberg, vervolgens de thuis van adelijke families. Nadien namen de Zusters der kindsheids Jesu er op het eind van de 19de eeuw hun intrek en verzorgden er o.a. ooglijders. Nu is het gebouw weer klaar voor nieuwe avonturen.

De eerste ‘geesteskinderen’ van Dada Chapel kregen de namen Brhum en Potato Vodka. De jonge Gentse stokerij maakt ongefilterde Potato Vodka van in ons land biologisch geteelde Mona Lisa aardappelen. Suikerbieten uit lokale teelt zijn het basisingrediënt van hun Brhum. Dada Chapel werkt met lokale producten en doet dat met oog voor detail en kwaliteit.

Brhum en Potato Vodka van Dada Chapel zijn vanaf nu verkrijgbaar in de betere drankenhandel. Brhum: RRP €35 – Potato Vodka: RRP €35

Vanaf 12 december opent de onlineshop via dadachapel.com, waar je ook verschillende cocktailtips vindt.

Advertentie