OESELGEM – Voor het derde jaar op rij brengt Dinner With The Queen een hommage aan de koninginnebij. Het pop-upconcept combineert daarbij een feeëriek diner tussen de wijn- en fruitranken met een streepje klimaatsensibilisering en dat dit jaar een hele zomer lang.

Het kwakkelweer van de afgelopen maanden heeft de honingbij geen goed gedaan. We kampen in ons land met massale bijensterfte, en dat is slecht nieuws: de vlijtige bestuivertjes zijn onmisbaar binnen ons ecosysteem. Om die reden sloegen natuurliefhebber Gilles De Backer en topchef Lieven Lootens van restaurant ‘t Aards Paradijs, drie jaar geleden de handen in elkaar. Het resultaat: een pop-upconcept dat culinair genot koppelt aan bewustmaking en milieubewuste projecten.

Om deel te nemen aan dit culinair avontuur zak je af naar Purfruit, een biologische zelfpluktuin die verscholen ligt in de groene oase van de Leiestreek. De beleving start met een korte wandeling waarbij een plaatselijke boer en imker een woordje uitleg geven. Vervolgens mag iedereen aanschuiven aan tafel. Lootens kookt een vijfgangenmenu waar de bloemetjes en de bijtjes de grootste inspiratiebron voor vormen. Om de zomerdorst te lessen is er eerst een ‘Save The Queen’ aperitiefje met honingbasis en vervolgens aangepaste wijnen. Meer een bierliefhebber? Brouwerij Van Steenberge, gekend voor onder meer hun sterrenbieren Fourchette en Gulden Draak, zorgt voor aangepaste bieren.

Mag het een bijtje meer zijn?
Vorig jaar kwamen zo’n 900 gasten naar de Oeselgemse plukweide. Dit jaar zien Lootens en De Backer de verandering liefst nog een stukje verder gaan dan eigen tuin. Samen met partner Go Forest lieten ze vorige maand 850 bijenvriendelijke bomen planten in Peru. Meer boompjes, meer bijtjes. Volgens Sarah Parent, CEO van Go Forest, staan die 850 bomen binnen hun eerste levensjaar al garant voor zo’n 34 ton CO²-compensatie.

Erbij zijn?
Dinner with the Queen gaat door van 1 juli tot 31 augustus. Tickets kosten 150 euro per persoon (inclusief vijfgangenmenu en dranken à volontè) en zijn te bestellen via www.dinnerwiththequeen.be.

Extra: Iedere dag wordt er een exclusieve overnachting voorzien voor 1 duo in een Tortiga luxe cabin met uitzicht op de pluk- en bloemenweides.

Alle info & reservaties www.dinnerwiththequeen.be.

Advertentie