Onze Waalse buren en de Michelin Gids bundelen hun krachten in een nieuw culinair festival: Mangons Wallons. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het lekkerste wat die andere kant van ons land te bieden heeft. En ver is het echt niet. Noteer alvast 10, 11 en 12 september en Bergen/Mons in je agenda.

VZW Mangeons Wallon » en de MICHELIN Gids bundelen de krachten voor de eerste editie van Festifood Bergen 2021 by the MIchelin Guide. Dit evenement met zo’n 20 pop-uprestaurants en een uitgebreide foodmarkt zal Bergen veranderen in een walhalla voor foodies en fijnproevers. Uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie zal dit culinaire festival van 10 tot 12 september worden gehouden.

Les Anciens Abattoirs de Mons visitmons.be

Plaats van afspraak worden de voormalige slachthuizen, de binnenplaats van het Carré des Arts en de Jardin de la Grande Pêcherie. Deze verschillende locaties zetten het rijke erfgoed van de Stad Bergen in de kijker. De chefs aan het hoofd van 20 Waalse restaurants die zijn opgenomen in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 zullen er drie dagen lang live cooking verzorgen. Verwacht je aan traditionele gerechten van Eric Fernez, chef-kok van tweesterrenrestaurant d’Eugénie à Emilie, maar ook aan jonge en funky ideeën van Maxime Wery en Sullivan Pischetola die de leiding hebben over het Bib Gourmand restaurant Masu.

Bovendien worden tal van andere lekkernijen door vele andere getalenteerde chefs bereid. Dé gelegenheid om voor redelijke prijzen nieuwe smaken en technieken te ontdekken, maar ook om gedachten uit te wisselen met de chefs en zichzelf te verrijken. De foodmarkt biedt dan weer plaats aan niet minder dan 150 ambachtsmensen uit heel Wallonië. Zij laten de bezoekers ontdekken hoe rijk hun regio wel is en delen hun passie tijdens een ontmoeting.

Festifood wordt – zo beloven de organisatoren – een gemoedelijk evenement, dat versterkt wordt door allerlei animaties en concerten. Niet alleen al het lekkers dat Wallonië te bieden heeft, wordt in de picture gezet, ook haar menselijke troeven. Gedurende heel het evenement worden de gasten – u dus – verwend door de studenten van de Henegouwse provinciale scholen ingezet.

Mangeons Wallons – 10>12/09/2021

Advertentie