Van 27 mei t/m 27 juni zullen in het Park van Beervelde elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een zestigtal gasten culinair worden verwend op vlotten op het water. De chef die al uw zintuigen zal aanspreken en verwennen is tweesterrenchef Syrco Bakker van Pure C.

De organisatoren van het ecologische festival Paradise City lanceerden vorig jaar een nieuw corona-proof concept met Paradise Down by the Lake, waarbij het publiek kan genieten van ontspannende elektronische muziek vanop vlotten op het water in een idyllisch decor. Toen de vooropgestelde timing voor een 2e editie door de huidige coronamaatregelen nét te vroeg bleek, bleven Gilles De Decker en Dimitri Verschueren evenwel niet bij de pakken zitten en turnden ze het muzikale om tot een nieuw culinair concept: Taste of Paradise, waarvoor ze in zee gaan met chef Syrco Bakker van Pure C in Cadzand.

“Taste of Paradise is een bijna orgastische culinaire ervaring in de vrije natuur waarvoor je best je stiletto’s in de kast laat,” vatten de organisatoren het culinaire concept samen. 16 stevige vlotten zullen telkens 4 tafelgasten kunnen ontvangen en bij regen worden de vaartuigen zelfs voorzien van een dak.

Het diner bestaat uit verschillende fysieke en sensorische etappes die culmineren aan een drijvende open keuken op het water en die Syrco’s smaaksensaties nog extra zullen ondersteunen. Welke sensaties dat zullen zijn, wil de sterrenchef liever nog niet verklappen, maar het staat vast dat alle gerechten van het gastronomische menu zoveel mogelijk zullen worden opgetrokken uit lokale ingrediënten. Dat mag in de meest letterlijke zin worden geïnterpreteerd want zo zal een Zeeuwse oester wordt afgewerkt met kruiden uit de parktuin die het water omgeeft.

“Met Taste of Paradise bieden we een ervaring die een normaal restaurantbezoek ver overstijgt,” aldus Gilles De Decker. “We creëren verschillende verrassende decors die alle zintuigen zullen prikkelen, terwijl de smaakpapillen zullen worden verwend door Syrco Bakkers inmiddels befaamde culinaire hoogstandjes. Zijn kenschetsende gebruik van lokale, natuurlijke en traceerbare producten leunt sterk aan bij het DNA van de evenementen die wij organiseren en maakt van deze samenwerking een even logische als perfecte synergie.”

Syrco Bakker: “Ik ben weer verrast wat voor mooie dingen kunnen ontstaan door samen te werken met gelijkgestemden en mensen die durven te dromen. Het is de tijd van samenwerken, krachten bundelen en versterken. Nu is ook meer dan ooit het moment gekomen om samen te genieten van speciale momenten. Het menu is geïnspireerd op de locatie en al het moois wat de regio te bieden heeft. We gebruiken dus de mooiste natuurlijke producten uit de omgeving die puur en eerlijk worden geserveerd in een unieke setting.”

Taste of Paradise by Syrco Bakker [Pure C]

elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
van 27 mei t/m 27 juni 2021
Park van Beervelde (Lochristi)

Nieuw culinair concept op bootjes:
16 vlotten voor telkens 4 personen
175 euro per persoon all-in
vast 4-gangen-menu
incl welkomstcocktail, verschillende hapjes, aangepaste wijnen en champagne

info & reservatie www.tasteofparadise.be

Advertentie