Ongelooflijk maar waar: op het dak van een van Belgiës meest vermaarde gebouwen kan je binnenkort je smaakpapillen verwennen. Op 15 maart opent pop-up restaurant TABLE 58 zijn deuren op de bovenste verdieping van Paleis 5 van Brussels Expo. Wat mag je verwachten? Een exclusief moment en een ‘tête à tête’ met het Atomium. Voor het menu tekenen twee 2-sterrenchefs: Lionel Rigolet (Comme Chez Soi**) en Nick Bril (The Jane**). Van half maart tot het begin van de zomer brengt deze nieuwe hotspot hulde aan ons vlakke land.

Het Atomium zoals je het nog nooit zag

Eem restaurant in de hoogte? Niets nieuws tenzij je een uitzicht hebt zoals dat van TABLE 58! Vanop het dak van de Paleis 5, een centraal onderdeel van de Wereldtentoonstelling van 1958, laat het pop-uprestaurant je genieten van het mooiste uitzicht van België.

Het begon allemaal met enkele glazen kubussen, geplaatst op een onwaarschijnlijke locatie. Een origineel idee van Brussels Expo, dat zijn activiteiten al enkele jaren diversifieert en zo garant staat voor eclectische en originele ervaringen. Na een anders verboden maar toch wel stimulerende beklimming van de trappen van het Paleis volgt de graal: een glazen kubus met panoramisch uitzicht waar je oog in oog komt te staan ​​met het Atomium.

TABLE 58 is niet zomaar een restaurant, het is een hele belevenis. Dit waanzinnige project vloeit voort uit de samenwerking van Brussels Foodie, dat culinaire ervaringen creëert voor Brussels Expo, met We Are C, het 360° communicatiebureau bekend van de gastronomische Culinaria-evenementen. De twee sleutelwoorden van het gloednieuwe pop-upconcept: ervaring en knowhow.

Hoewel het idee van een pop-up gek kan klinken, houdt het wel steek. Te beginnen met de naam, TABLE 58. Die verwijst uiteraard naar de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. Maar het is ook een logische naam: het restaurant ligt op het dak van Paleis 5, op de 8ste verdieping. Kortom, we hebben hier te maken met een typisch Belgisch project, door en door surrealistisch, van de locatie tot het menu.

Vier sterren, twee persoonlijkheden, één concept

Om van deze onwaarschijnlijke plek een gastronomische topper te maken, doet TABLE 58 beroep op twee Belgische topchefs. De ene Franstalig, de andere Nederlandstalig. Lionel Rigolet, de gerenommeerde chef-kok van Comme chez Soi** in Bruxelles, en Nick Bril, de charismatische et creatieve chef-kok van The Jane** in Antwerpen. Op en top Belgisch dus!

Lionel Rigolet

De twee chefs zijn lid van de vereniging Grandes Tables du Monde houden er een verschillende stijl op na. Hoewel ze nog nooit hadden samengewerkt, bleken hun aanpak, oog voor detail en perfectionisme toch veel op elkaar te lijken. Ze aarzelden dan ook niet om de uitdaging aan te gaan en van TABLE 58 een succes te maken. Samen werkten ze een seizoensgebonden vijfgangenmenu uit dat alle codes van de gastronomie respecteert en het beste en mooiste wat België te bieden heeft in de kijker plaatst! Tussen maart en april stellen Lionel en Nick een eerste menu en tussen mei en juni een tweede menu voor. En die kun je dus ontdekken op het meest onwaarschijnlijke dak van België.

Nick Bril – foto: Pieter d’Hoop

TABLE 58 is maar een paar maanden open, van half maart tot het begin van de zomer. Wat het vooral wil, is zijn klanten België laten herontdekken tijdens een uitzonderlijke maaltijd op de top van een symbool in ons land. Het resultaat is een uniek concept met een sterke identiteit, een aanrader voor wie zoek est naar een zeldzame en gedurfde ervaring.

TABLE 58, Paleis 5 van Brussels Expo, Belgieplein 1, 1020 Brussel
www.table.be

Paleis 5 van Brussels Expo
Advertentie