Van 4 tot en met 6 juni gaat voor de vierde keer, na twee jaar corona-pauze, opnieuw ‘Fourchette’ door. Het wordt – en daar zijn we zeker van – een gastronomisch feest van hoog niveau op een originele, verrassende locatie met een team samengesteld uit de allerbeste Vlaamse chefs. De Kevin De Bruyne’s, Wout Van Aerts, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku’s,… van de Vlaamse gastronomie samen in 1 team.

Archiefbeeld Fourchette (foto Pieter D’Hoop)

In alfabetische volgorde en zonder rugnummer stellen we graag de deelnemers aan je voor. Een ‘line up’ om duimen en vingers van af te likken:

Joost Arijs – Patisserie Arijs  (Gent) – site
Marcello Ballardin – Oak* (Gent) – site
Maarten Bouckaert – Castor** (Beveren-Leie) – site
Gilles Bogaert – BarBask (Gent) – site
Dennis Broeckx – L’Epicerie du Cirque (Antwerpen) – site
Olly Ceulenaere – Publiek* (Gent) – site
Martijn Defauw – Rebelle (Marke) – site
Sam D’Huyvetter – BarBask, Yaloo (Gent) – site
Pierre Marcolini – Marcolini (Antwerpen, Knokke) – site
Timon Michiels – Carcasse (Koksijde) – site
Vilhjarmur Sigudarson – Souvenir* (Gent) – site
Thomas Schmidt – Boulevard (Sint-Denijs-Westrem) – site
Broes Tavernier – ’t Vijfde Seizoen.* (Aalter) – site
Michael Vrijmoed  –  Vrijmoed** (Gent) – site

Archiefbeeld Fourchette (foto: Pieter D’Hoop)

Nieuw dit jaar
Voor het eerst gaat Fourchette niet in het najaar door, maar wel op zaterdagavond 4 juni, zondagmiddag 5 juni en maandagmiddag 6 juni. Bovendien verhuist de jaarlijkse culinaire hoogmis naar een geheime outdoorlocatie in Sint-Denijs-Westrem, net buiten Gent en makkelijk bereikbaar. Tussen het groen en in het gezelschap van Big Green Egg belooft Fourchette een zomerse hotspot te worden.

Fourchette IV
Fourchette is een jaarlijks Gents foodevent met eerdere edities in 2017, 2018 en 2019. Door corona kon het evenement twee jaar niet doorgaan. Fourchette werd vijf jaar geleden opgericht door bevriende chefs. In 2019 bracht het team in samenwerking met Brouwerij Van Steenberge ook het verfijnde, welgesmaakte restaurantbier Fourchette op de markt.

Praktisch
Het succesvolle concept blijft ongewijzigd. Foodlovers kiezen bij de reservatie van hun ticket tussen twee vijfgangenmenu’s en hun favoriete topchef. Het event hanteert een free seating-systeem waarbij elke bezoeker op zijn eigen tempo de gerechten afhaalt aan de open keuken van de chefs. Tickets zijn verkrijgbaar via de website thisisfourchette.be en kosten 105 euro.

Fourchette
4 t/m 6 juni, ergens in Sint-Denijs-Westrem
info & tickets: thisisfourchette.be/2022

Advertentie