Michelin beloonde in de selectie 2017 een aantal talentvolle jonge chefs die in grote huizen hun vak leerden. Dat je daar met het nodige talent en de nodige portie lef succesvol in kan zijn, bewijst Maarten Bouckaert van Castor (Beveren-Leie). Hij weet – en we citeren Michelin – klassiek raffinement zeer mooi te combineren met moderne ideeën en associaties. In een korte tijd wist Maarten Bouckaert van Castor een uitstekend restaurant te maken. Een eerste ster is ongetwijfeld nog maar het begin.

michelin_img_7612-b565-mpd

Ook Thijs Vervloet van Colette (Westerlo) en Sébastien Ververken van Vol-Ver (Marke) zijn er in geslaagd om in sneltempo hun eerste ster binnen te halen. En wij citeren opnieuw – zij weten generositeit op een fijne manier te brengen dankzij de nuances die ze zowel met moderne als klassiek smaken creëren.

Niet enkel jeugdig enthousiasme wordt in deze nieuwe selectie beloond, ook mannen die geduldig hun weg hebben gezochten worden onderscheiden met een ster. Restaurant Kelderman (Aalst) heeft met Bert Tastenhoye een chef die kwaliteit van topproducten weet te accentueren. De aanpak van Edwin Van Goethem van ’t Korennaer (Nieuwkerken-Waas) is creatiever maar ook hij weet altijd het evenwicht te behouden.

In Brussel is er een terugkeer naar de traditionele bereidingen, maar met een moderne aanpak. De jonge chef Karen Torosyan in Bozar Braserie (Brussel) tilt traditionele gerechten naar een hoger niveau. Zijn pâté en croûte is er een fantastisch voorbeeld van. Bij La Villa Emily (Elsene) voeren dan weer de mediterrane smaken de boventoon. Meesterkok Eddy Münster van het wijnwinkel/restaurant Wine in the City (Jette) laat zich niet vastpinnen op één stijl, maar zoekt constant naar de juiste smaakcombinaties.

Tenslotte reizen we nog even naar Saint-Vith waar een jonge ambitieuze vrouwelijke chef aan het werk is: Ricarda Grommes. In haar restaurant Quadras bezorgt zij haar gasten een heerlijke ervaring door creativiteit aan rafinnement te koppelen. Zij kreeg niet alleen haar eerste chef maar werd ook door Veuve Cliquot gelauwerd als Beste Belgische Vrouwelijke Chef.

De Michelin gids België en Luxemburg 2017 is te koop voor de prijs van 21,95 euro. In deze 61ste editie vind je 1453 adressen.

michelin_mg_7718-b565-mpd

Advertentie