Filliers Distillery lanceert dit najaar ‘Sunken Still Belgian Rye Whisky’, de allereerste Belgische rye whisky. Een whisky gemaakt van 100% rogge, gedistilleerd in de koperen stookketels van Filliers Distillery, gerijpt in bourbonvaten én met een uniek verhaal. Er worden slechts 2050 flessen aangeboden.

filliers_sunken-b600

Eerbetoon
Sunken Still Belgian Rye Whisky is een eerbetoon aan de dappere werknemers van Filliers Distillery die de stookketel tijdens de Eerste Wereldoorlog lieten zinken in de nabijgelegen rivier Rekkelinge. Hierdoor konden de Centrale Mogendheden de ketel niet ontmantelen om het metaal te gebruiken in de oorlog. Want koper werd toen opgeëisd. Dankzij de onverschrokkenheid van de werknemers bleef de stookketel verborgen. De whisky houdt die legende levend.

Sunken Still Belgian Rye Whisky werd traditiegetrouw gedistilleerd in de koperen stookketels van Filliers Distillery. De rijping in bourbonvaten zorgt voor een zachte, evenwichtige whisky met zoete en fruitige toetsen.

Een eerste Belgische rogge whisky
Sinds enkele jaren komen er meer en meer Belgische whisky’s bij. Het merendeel van deze zijn Single Malt Whisky’s, gemaakt op basis van gerst. Een Belgische whisky op basis van rogge bestond echter nog niet. Rye whisky’s zijn voornamelijk populair in Canada en de V.S. Tot vandaag dus!

Maar wat maakt deze whisky zo bijzonder? Wat rogge aan brood geeft, geeft de graansoort ook aan whisky. Rogge whisky heeft dezelfde hint van bitterheid en kruidigheid met accenten van gedroogd fruit. De rijping op new bourbonvaten van Amerikaanse eik gedurende vier jaar, zorgt dan weer voor een zachte en evenwichtige whisky met een lange en warme afdronk.

Sunken Still Belgian Rye Whisky is de allereerste Belgische rye whisky. Wie een fles wil bemachtigen, zal snel moeten zijn, want het gaat om een eerste gelimiteerde ‘batch’ van 2.050 flessen. Wie naast deze beperkte reeks grijpt, zal moeten wachten tot wanneer de volgende lading vaten is uitgerijpt.

sunken-b160Fermentatie: 100% rogge – gisting over vijf dagen
Aging: 4 jaar in New Bourbon Barrels (Amerikaanse Eik)
Smaak: Zacht, zoet en fruitig met toetsen van vanille.

Sunken Still Belgian Rye Whisky by Filliers
50 cl – 45% VOL
28,85 euro

Advertentie