De genomineerden voor de achtste editie van de wedstrijd het Beste Benelux Groenteresaurant zijn bekend. Vier restaurants uit Vlaanderen, vier uit Wallonië en vier uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2017. Dat besliste een professionele jury onder leiding van Groentekok Frank Fol met medewerking van Gault&Millau. Ook het publiek heeft zijn zegje: je kan stemmen voor je favoriete restaurant tot 30 april.

best_groenterestaurant-gm-B600.jpg

De jury zal vanaf nu samen met De Groentekok de genomineerde restaurants bezoeken. Daarna zal de jury 1 winnaar uit elke regio kiezen. Maar er zijn ook speciale prijzen voorzien voor bijzondere groenterestaurants. Zo zijn er prijzen voor het restaurant met het hoogste percentage groenten en fruit, het restaurant met de beste smaak en gezondheid, het restaurant dat de beste communicatie rond groenten en fruit heeft, het beste vegetarische restaurant en het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert.

De selectie gebeurt zeer nauwgezet op basis van de filosofie Denk Groenten! Denk Fruit! Daarnaast is er voor alle restaurants ook een interne quotering op basis van “radijzen”. Hoe meer radijzen een restaurant verzamelt, hoe meer het aanspraak kan maken op de titel.

Ook het publiek kan stemmen op haar favoriete groenterestaurant. Dat kan online op www.weresmartworld.com . De publieksstemmen gelden voor 25% van de finale beslissing. Op de website kunnen alle ervaringen bij de geselecteerde en andere groenterestaurants worden gepost. Op 1 mei zullen winnaars bekendgemaakt worden tijdens een groots evenement te Brussel.

De genomineerden
voor VLAANDEREN:
Restaurant Ferm Bio Food & Market – Keerbergen – www.ferm.bio
Restaurant Fleur de Sel – Kasterlee – www.fleur-de-sel.be
Restaurant Hofke van Bazel – Bazel – hofkevanbazel.be
Restaurant Condacum – Kontich – www.condacum.be

cm_ferm-B600H200.jpg

cm_fleur-B600H200.jpg

cm_hofke-B600H200.jpg

cm_condacum-B600H200.jpg

voor WALLONIE:
Restaurant Bouchéry – Bruxelles – www.bouchery-restaurant.be
Restaurant Racines – Ixelles – www.racinesbruxelles.com
Restaurant L’Air de Rien – Esneux – www.lairderien.be
Restaurant Ô de vie – Juprelle – www.odevie-restaurant.be

voor NEDERLAND:
Restaurant Pollevie – S’Hertogenbosch – www.pollevie.nl
Restaurant De Dyck – Kaag en Braasem – www.dedyck.nl
Restaurant Elea – Rijswijk – restaurantelea.nl
Restaurant De Havixhorst – De Schiphorst – dehavixhorst.nl/restaurant

Advertentie