Angelo Rosseel, chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, maakte vandaag het thema bekend van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’. De ‘Prijs Prosper Montagné’ is de bekendste maar ook de moeilijkste kokswedstrijd van het land. Het prestigieuze concours is al zijn 65ste editie toe.

prosper_1-B600.jpg

In dit lustrumjaar organiseert Club Prosper Montagné ook de tweede editie van de meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste maître d’hôtel van het land. Fabrice D’Hulster, maître d’hôtel van het Brusselse tweesterrenrestaurant Sea Grill, is dit jaar ambassadeur van het concours voor maîtres d’hôtel. Zaalmeesters die willen meedingen naar de titel van ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’, kunnen zich tot 15 mei inschrijven via http://www.club-prosper-montagne.be. Wie de titel ‘Eerste Kok van België’ in de wacht wil slepen, heeft nog tijd tot 15 juni 2017 om een dossier in te dienen. De finales van beide wedstrijden vinden plaats op 2 oktober 2017.

De koks moeten een dossier indienen met drie recepten, waarin de volgende ingrediënten verwerkt worden:
· groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur. Het hoeft geen vegetarisch gerecht te zijn. Het gebruik van bijv. kip is toegestaan.
· eigentijdse versie van zeetong Normande. Alle ingrediënten van de klassieke versie moeten in de moderne versie terug te vinden zijn.
· koffie, melkchocolade Vietnam Belcolade en citrusvruchten.

prosper_angelo_fabrice-B600.jpg
Ambassadeurs Angelo Rosseel (La Durée) en Fabrice D’Hulster (Sea Grill)

“Ik ben enorm verheugd dat Angelo toegezegd heeft om ambassadeur te zijn van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’. Hij zal de jury voorzitten en ook advies geven aan de kandidaten. Provoost Peter Goossens zorgt traditiegetrouw voor de samenstelling van de technische jury”, aldus Robert Van Landeghem, voorzitter van Club Prosper Montagné. “Er is, zoals de vorige jaren eveneens het geval was, ook een prijs voor de beste commis, die een week stage mag lopen in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.”

Robert Van Landeghem voegde eraan toe: “Het doel van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ is het beroep en de vaardigheden van maître d’hôtel in de schijnwerpers te plaatsen. Wij zijn zeer blij dat Fabrice D’Hulster van restaurant Sea Grill, dit jaar het ambassadeurschap van deze wedstrijd voor zijn rekening neemt. De opvolging van het wedstrijdverloop is in handen van Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtels van Club Prosper Montagné. Hij wordt bijgestaan door de leden van het nationaal zaalcomité.”

Finale op 2 oktober
De finales van beide wedstrijden vinden plaats op maandag 2 oktober 2017 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. De winnaars en laureaat-finalisten worden ‘s avonds gevierd tijdens het banket van de Voorzitter van Club Prosper Montagné, dat doorgaat in Salons Saint Germain in Diksmuide.

De wedstrijdreglementen kunnen geraadpleegd worden op de website van Club Prosper Montagné. www.club-prosper-montagne.be