Het publiek en een jury van culinaire journalisten verkozen Laure Genonceaux van restaurant Brinz’L tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017. Zij volgt hiermee Julie Baekelandt van C-Jules uit Zottegem op.

brinzl

De award van Lady Chef of the Year is dit jaar aan zijn 27e editie toe. De titel Chaudfontaine Lady Chef of the Year wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke chef die staat voor kwaliteit, creativiteit en finesse in de keuken. Net als de voorbije jaren is er ook dit jaar gekozen voor een jonge, beloftevolle laureate. Laure (34) deed jaren ervaring op in toprestaurants zoals Gril aux Herbes en Bon-Bon, voor ze haar eigen restaurant opende in 2015. In haar keuken vind je invloeden van ver én dichtbij: haar Mauritiaanse en Belgische roots dragen bij tot een uitstekende mix van ingrediënten en smaken.

brinzl-lady-chef-B600
“Verkozen worden tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year doet enorm deugd, het is de ultieme erkenning” glundert Laure. “Ik knok elke dag keihard in mijn restaurant, om mijn klanten een onvergetelijke culinaire ervaring te geven. Als chef zijn er twee dingen onmisbaar: passie en ambitie. Het is een apart beroep, maar het is die passie die de keuze voor dit leven zo eenvoudig maakt.”

Ook Christophe Hardiquest, chef van Bon-Bon, is erg blij met haar overwinning. “Laure is een eerlijk en vastberaden persoon, die goed haar mannetje staat in de keuken. Zelfs bij moeilijk momenten zet ze door, steeds met een glimlach ! Ik vind het geweldig voor haar dat ze deze titel heeft gewonnen.”

Alle Chaudfontaine Lady Chef gerechten zijn te bekijken op http://www.ladychef.be

Laure Genonceaux, Restaurant Brinz’l
Karmelietenstraat 93, 1180 Ukkel
www.brinzl.be