Chef Franky Vanderhaeghe van restaurant St. Nicolas ontwikkelde met de Kaasmakerij van Passendale een reeks feestelijke recepten, ter ere van de 85e verjaardag van de Kaasmakerij. Zo tovert iedereen in een mum van tijd een sterrendiner op tafel tijdens de feesten.

© Leyla Hesna
Met 2 Michelinsterren en een riante Gault Millau score (16/20) vertegenwoordigt Franky Vanderhaeghe de top van de Belgische gastronomie. Deze gepassioneerde chef bedenkt niet alleen elke dag de lekkerste smaakcombinaties voor zijn gasten, maar is daarnaast nog ambassadeur van de ‘Orde der 33 meesterchefs van België’, ‘Les Jeunes Restaurateurs d’Europe’, ‘Les étapes du Bon Goût’ en ‘Disciples Escoffier Benelux’.

© Leyla Hesna
Varkenswangetjes met tuille van Passendale Caractère – alle recepten: www.ilovecheese.be

Franky Vanderhaeghe: “Respectvol werken met zelfgeselecteerde streekproducten is altijd de basis in mijn gerechten. Ik werk graag met producten die dicht bij huis te vinden zijn.” Zijn restaurant St. Nicolas bevindt zich op een boogscheut van de Kaasmakerij van Passendale, de link met de ambachtelijke kazen van Passendale was dus al snel gelegd.

© Leyla Hesna
De kazen van Passendale bekoren niet alleen topchef Vanderhaeghe maar veroveren sinds jaar en dag ook het hart van duizenden Belgen. Al 85 jaar, om exact te zijn. Sinds 1932 draait de Kaasmakerij van Passendale op volle toeren en die rijke geschiedenis van Belgisch vakmanschap werd deze zomer in de kijker gezet tijdens de boeiende expo ’85 jaar de Oude Kaasmakerij’. Een extra reden om deze feestdagen te vieren met een subliem Passendale feestmenu!

Franky Vanderhaeghe, Restaurant Saint-Nicolas (Elverdinge, nu tijdelijk in Poperinge wegens ingrijpende verbouwingswerken. www.hostellerie-stnicolas.com
D’Oude Kaasmakerij, Passendale www.deoudekaasmakerij.be

Advertentie