Restaurant Pazzo, het bekende restaurant in een voormalig pakhuis op de Antwerpse Oudeleeuwenrui, is sinds jaar en dag een begrip in de binnenstad en vér daarbuiten. Dit jaar viert het wijnrestaurant z’n twintigste verjaardag. Dat doen ze door elke maand twee speciale diners aan te bieden. Eén keer per maand is er Pazzo 20: een speciaal menu in een specifiek thema. Daarnaast is er ook Pazzo Mania, een diner rond een bepaalde wijnmaker. Voor chef-kok, mede-eigenaar en Lady Chef Ingrid Neven – die er al sinds het begin bij is – is die twintig jaar voorbijgevlogen. “Het voelt alsof het gisteren was. Alsof ik weer negentien ben als ik me omdraai.”

Wijnrestaurant Pazzo bestaat twintig jaar. Rots in de keuken: Ingrid Neven. Ingrid was er van in het begin bij, werd onderweg nog verkozen tot Lady Chef of The Year (2010) en doet in Pazzo al die jaren al wat ze graag doet: koken. Samen met haar team combineert ze de beste culinaire invloeden uit de hele wereld. Franse, Italiaanse en Japanse smaken worden er moeiteloos met elkaar gecombineerd. Gastheer en mede-eigenaar Tom d’Hooghe is mee de drijvende kracht achter Pazzo en verzorgt het hele wijngebeuren. Pazzo betekent ‘prettig gestoord’ in het Italiaans – en die term past volledig bij de gemoedelijke en gezellige sfeer die in het restaurant hangt, maar ook bij de goedlachse en dynamische chef-kok en het hele team achter Pazzo.

“Life’s too short to drink bad wine or to eat bad food.” Het is al jaren één van de favoriete leuzen van Ingrid. Sinds het prille begin in 1999 staat zij achter het fornuis van Pazzo en in 2014 nam ze de zaak over, samen met sommelier Tom d’Hooghe. De wijnbar op de eerste verdieping is een ontmoetingsplaats voor chefs, vrienden en nachtdieren. Het restaurant is een plek waar je gerechten bomvol smaak proeft. Een hoofdgerecht dat het al twintig jaar goed doet op de kaart van Pazzo: tempura van gamba’s met gewokte groentjes en lichte curry. Voor de truffelgerechten op de kaart komen mensen van heinde en verre naar Antwerpen. Zo is Ingrids risotto met zwarte wintertruffel een echt monument.

Ingrid: “Omdat ik werk met topproducten, hoeven mijn gerechten niet onnodig complex te zijn. De beste producten hoeven geen franjes. De Italiaanse en de Japanse keuken – beiden heel erg pure keukens – zijn daarvan het perfecte bewijs. Het hele idee achter Pazzo was om een kwaliteitsvolle originele keuken te combineren met goede wijnen voor de echte liefhebbers. En na twintig jaar is dat nog altijd waarvoor we staan. ”

Wijnrestaurant
Bij een wereldkeuken hoort een uitgebreide wijnkaart, met een selectie van over de hele aardbol. Pazzo is een wijnrestaurant, een plaats waar eten en wijn harmonieus samengaan. Sommelier en gastheer Tom d’Hooghe kiest wijnen die je smaakpapillen doen sidderen, zowel voor bij het eten als in de wijnbar boven het restaurant, waar wijnen van over de hele wereld liggen te wachten (en rijpen) om gedegusteerd te worden. Al 12 jaar lang mag Pazzo de prestigieuze en internationale wijnprijs ‘Award of Excellence’ van Wine Spectator in ontvangst nemen.

20 jaar Pazzo
Om twintig jaar Pazzo in de verf te zetten, organiseren Ingrid en Tom maandelijks ‘wine & dine’-avonden die ze Pazzo 20 noemen. Daarmee willen ze mensen opnieuw warm maken voor het uitgebreide tafelen van weleer, telkens in een seizoensgebonden thema.

Pazzo Mania
Op 28 maart komt de Belgische topwijnmaker Peter Colemont langs voor een degustatie. Voor een driegangenmenu, inclusief degustatie van verschillende topcuvées, betaal je tijdens Pazzo Mania 89 euro per persoon.

AGENDA
Donderdag 28 maart, vanaf 19u: PAZZO MANIA – CLOS d’OPLEEUW
Belgische topwijnmaker Peter Colemont komt de Pazzo-keuken van een vleugje Clos d’Opleeuw, zijn eigen chardonnay en wijngaard, voorzien:
3-gangenmenu met degustatie van verschillende cuvées (€89/pp.).

Donderdag 11 april, vanaf 19u: PAZZO 20: JAPAN

Maandag 29 april: PAZZO MANIA: ANTONIO BENANTI (SICILIË)

Donderdag 9 mei: PAZZO 20 : ASPERGEFESTIVAL

Donderdag 23 mei: PAZZO MANIA : JACQUES EN FIONA THIENPONT – LE PIN / VIEUX CHÂTEAU CERTAN

Vrijdag 21 juni: PAZZO MANIA : REINHARD LOWENSTEIN

Plaatsen zijn beperkt, dus wie erbij wil zijn, reserveert best snel een tafeltje via events@pazzo.be.

PRAKTISCH 
Oude Leeuwenrui 12, 2000 Antwerpenwww.pazzo.be
Facebook: https://www.facebook.com/pazzoantwerpen/ 
Instagram: https://www.instagram.com/pazzoantwerp/

Pazzo is open voor lunch en diner van maandag tot vrijdag. 
Zaterdag en zondag gesloten.
Gesloten op feestdagen (te raadplegen op de site) 

Advertentie