Dat men voor pralines van uitzonderlijke kwaliteit in Knokke moet zijn is ondertussen al lang geweten! Topchocolatier David Maenhout slaagde erin twee maal GOUD in de wacht te slepen en kreeg van de jury een bijkomende INNOVATIE award.

De Cuban Style won goud als best praline in pure chocolade, dit is een praline met de mojito cocktail als basis. De Sudachi Fizz, een creatie met een unieke Aziatische limoensoort, werd beste praline in witte chocolade. Daarnaast haalde men nog zilver en de zelden uitgereikte Innovatie award voor hun Peanuts & co, op basis van heerlijk pinda en quinoa.

Chocolatier M mag als Benelux finalist komende winter naar de World Final. Door de toestand rond Covid moet de exacte locatie nog bepaald worden. Vorige keer vond de finale plaats in Zuid-Amerika. De producten werden beoordeeld volgens een speciaal ontwikkeld jurysysteem, dat na internationale beoordelingen en consultatie met onafhankelijke experts over de ganse werd gecreëerd.

David Maenhout ‘‘Een topbekroning in volle Corona-tijd. We bestaan 15 jaar en hebben door de lock-down het geplande feest moeten annuleren, maar deze opsteker maakt het meer dan goed! We gaan met volle goesting naar de wereldfinale. Het is een mooie bevestiging voor ons team en klanten dat we super goed en verfijnd bezig zijn. We gaan voor betaalbare topkwaliteit op basis van verse topingrediënten en de allerbeste chocolades. We hebben de laatste jaren aan enkele competities deelgenomen en zijn mooi op weg naar een assortiment dat bijna volledig in de prijzen is gevallen, uniek in de chocoladewereld! We zijn naast de productie voor de eigen winkel gespecialiseerd in maatwerk voor toprestaurants aan de Oostkust en voor vele bedrijven, hieruit halen we ook veel inspiratie net als tijdens onze vele reizen en demo’s.”

Chocolatier M, het dynamische bedrijf van topchocolatier David Maenhout en Isabelle Hertsens dat gevestigd is tussen de Lippenslaan en het Rubensplein te Knokke, scoorde in 2017 al in Londen met de beste en pure chocolade ter wereld, werd enkele jaren terug reeds gelauwerd als allereerste Chocolatier van het jaar door de culinaire gids Gault&Millau en David is ook Ambassadeur voor de Belgische chocolade.

Chocolatier M
Sylvain Dupuisstraat 38, 8300 Knokke
+32/50/614460 (10-18 u, sluitingsdag woensdag
www.chocolatier-M.be

Advertentie