Dit jaar helaas geen traditionele Gentse Feesten, wel andere topinitiatieven voor een zalige zomer in Gent. Het Mexicaanse restaurant Bicho Malo slaat de handen in elkaar met sterrenchef Syrco Bakker. Deze creatieve chef was sous-chef van Sergio Herman in Oud Sluis en is nu chef-kok van Pure C** . Daarnaast is hij ook de bedenker van de kruidendrank Hierbas de Las Dunas. Samen met Bicho Malo opent hij vanaf 17 juli Bicho de las Dunas: de coolste Mexican City garden op één van de mooiste plaatsen in Gent, Jakobijnenstraat 2.

Chef-kok Syrco Bakker bruist van de ideeën en heeft de ideale partners gevonden in William en Nicolas van Bicho Malo om een nieuw pop-up concept te introduceren. Zijn kruidendrank Hierbas de Las Dunas, die bestaat uit 18 met de hand geplukte kruiden uit de Zeelandse duinen, is de hoofdrolspeler in dit verhaal. Bicho Malo of letterlijk ‘slecht beest’ in het Spaans, komt van de uitdrukking ‘bicho malo nunca muerre’ of ‘onkruid vergaat niet’. In Bicho Malo gaan ze voor een upgrade van Mexicaans streetfood. Kwaliteit en verrassende smaken met een hoog rock & roll gehalte is de gemeenschappelijke noemer van beide merken en het nieuwe pop-up restaurant: Bicho de las Dunas.

“Ik ga graag op culinaire ontdekkingstocht buiten mijn eigen keuken en ben al een aantal keer bij Bicho Malo in Gent gaan dineren. De vibe die er hangt, de kwaliteit van de ingrediënten en de gerechten en het oog voor detail spreken me heel erg aan. Dit zuiderse concept sluit naadloos aan bij Hierbas de las Dunas, waarvoor ik mijn inspiratie uit Ibiza haalde. Als we deze zomer niet naar Ibiza kunnen, dan halen we Ibiza gewoon naar hier”, legt Syrco Bakker uit.

Laat je verrassen door boeiende cocktails en zomerse combinaties zoals een Hierbas sangria. Op het menu staan Mexicaanse topgerechten, zoals vongole, meatballs, taco pulled pork en een veggie taco. Als apero kunnen uiteraard de nachos met guacamole niet ontbreken. Probeer zeker ook een drunken oyster. Een oester, die baadt in Mezcal en Hierbas de las Dunas is a match made in heaven en een unieke smaaksensatie. Niet enkel de smaakpapillen worden verwend want op vrijdag en zaterdag zijn er live DJ-sessies voorzien.

“In ons pand in de Serpentstraat kunnen we geen terras aanbieden, dus we zijn heel blij met deze Mexicaanse city garden. Ook de mogelijkheid om vanuit een bootje op het water te kunnen aanmeren bij ons op een zomerse dag, vinden we een extra troef, zegt William Verhaeghe van Bicho Malo.

Heb je een boottochtje op de Gentse wateren gepland? Bicho de las Dunas is de ideale bootstop. Voor de gelegenheid werd er speciaal een waterlift geïnstalleerd. Meer aan en klink op de zomer met Hierbas de las Dunas of neem een pakket mee voor op de boot.

Locatie: Bicho de las Dunas, Jakobijnenstraat 2, Gent
Openingsuren:
Woensdag, donderdag en vrijdag: vanaf 16u
Zaterdag en zondag: vanaf 12u
Maandag en dinsdag gesloten

.

Advertentie