Tijdens het culinaire evenement Lekker Westhoeks in Poperinge stelde Bert Recour van Restaurant Pegasus in primeur zijn gloednieuwe gin voor. GIN’OPS Gin of hops by Pegasus, een unieke gin waarin hoppe de hoofdrol speelt.

Hoppe en bier zijn al eeuwen een succesvol duo. Zonder hoppe geen dorstlessend bier. Maar hoppe en gin? Kunnen de mooie hoppebelletjes ook aan gin een unieke smaak geven? Bert Recour van Restaurant Pegasus in Poperinge, hart van de hoppecultuur in ons land, ging de uitdaging aan.

Vakkennis, ambachtelijk werken en liefde voor het product zijn voor Bert zeer belangrijk. Het lag dan ook voor de hand dat hij op zoek ging naar een distilleerder die dezelfde waarden deelt. Hij vond zijn witte raaf aan de andere kant van het land in Hechtel, Limburg. In distilleerderij De Korhaan wordt sinds 1833 jenever gestookt op een puur ambachtelijke manier waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, niet op kwantiteit.

Mensen met dezelfde ‘spirit’ waren gevonden, nu nog een unieke en smaakvolle match vinden van hoppe met diverse andere botanicals en graandistillaat. Na meer dan een jaar zoeken, experimenteren en vooral veel proeven, knikte iedereen overtuigd  ‘ja, dit is het’. Bert Recour omschrijft zijn hoppe-gin als ‘subtiel, zacht maar toch karaktervol en pittig’. Tussen de overvloed aan gins die de markt overspoelen, zal de unieke hoppe-gin van Restaurant Pegasus perfect zijn mannetje staan.

c50bc84c-8470-4d21-b915-764e9a88e2ab

De Poperingse hoppe kende ups en downs, maar vandaag is de – van oorsprong geneeskundige – plant opnieuw een gewaardeerd en waardevol streekproduct. Als chef en ondernemer wou Bert Recour met het creeëren van een eigen hoppe-gin een eerbetoon brengen aan de hoppe en aan zijn streek. De drie hoppekeurders op het etiket, zijn een verwijzing. Naar een naam hoefde niet lang gezocht. Het werd ‘Ops’… Hops eigenlijk, maar zoals gastvrouw Inge lachend zegt: “Wij Westvlamingen kunnen de H niet uitspreken, dus werd het meteen Ops.”

GIN’OPS Gin of Hops by Pegasus is een premiumgin op basis van graanjenever met hoppe als voornaamste botanical. Het alcoholgehalte bedraagt 40%. De eerste handcrafted batch resulteerde in 550 flessen van 50cl. GIN’OPS wordt te koop aangeboden in Restaurant Pegasus en de betere drankenhandel. Prijs: 39 euro.

Info: Restaurant Pegasus, tel. +32 (0)57 33 57 25, www.pegasusrestaurant.be

Advertentie