Op het Salon du Chocolat, dat momenteel loopt in Tour & Taxis, werden de winnaars bekend gemaakt van de Belgische editie van de International Chocolate Awards. Hoogtepunt van deze wedstrijd is de wereldfinale dit najaar in Londen. Een flink aantal van de gelauwerde Belgische pralines komen opnieuw uit Knokke-Heist en zijn van de hand van topchocolatier David Maenhout.


Vier pralines van Chocolatier M wonnen goud:
Gin-Tonic, de naam spreekt voor zich
Tokyo Dreams, op basis van yuzu en soja
Peanuts & Co, pindanootjes en caramel
Oriënt, caramel en sesam

Twee andere pralines van Chocolatier M behaalden zilver:
Tingling Passion, passievrucht en pepers,
Louise, yoghurt en passie. Dit is de favoriet van de negenjarige dochter van de chocolatier en moest absoluut meedoen van haar.

De nieuwe erkenning betekent dat bijna de helft van het praline-assortiment van Chocolatier M een medaille heeft gewonnen. David Maenhout  “Voor ons is  deze erkenning een echte boost om op hetzelfde élan te blijven groeien in de toekomst. “

Chocolatier M is sinds kort gevestigd in een gloednieuwe designshop in het centrum van Knokke, tussen de Lippenslaan en het Rubensplein.  Op de oude locatie werd het ‘open’ atelier volledig vernieuwd en uitgebreid. Passanten kunnen vanop straat de chocolatiers live aan het werk zien. Na enkele maanden al blijkt dit een ware attractie voor Knokke.

Meer info
CHOCOLATIER M, David Maenhout & Isabelle Hertsens
Sylvain Dupuisstraat 38, 8300 Knokke-Heist
+32/50/614460 (gsm David 0475/496069)
mail: info@chocolatier-M.be
facebook: www.facebook.com/chocolatierM
instagram: www.instagram.com/chocolatierm/
site: www.chocolatier-M.be