In het Hopmuseum in Poperinge bewijst de tentoonstelling ‘Tournée Locale – De Westhoekbieren’ dat de Westhoek bruist van creativiteit, vakmanschap en goede smaak op vlak van bieren en brouwerijen. Op een boogscheut van het museum vind je – niet toevallig – enkele van ’s werelds beste bieren en brouwerijen. Zie je het een ietsje ruimer dan kan je binnen een straal van paar kilometers kennismaken met honderden verschillende soorten pils-, micro-, craft-, blonde, bruine, roodbruine, smaakvolle bieren en zelfs een trappist.

hopmuseum_526-B600.jpg

De tentoonstelling Tournée Local is opgesteld in het volledige Hopmuseum en geeft een mooi overzicht van welke brouwerijen en bieren er in de Westhoek gehuisvest zijn. Aan de hand van karakterfoto’s, informatiepanelen, leuke spelletjes en weetjes leer je de brouwerijen kennen en krijg je gegarandeerd zin om de streek verder te verkennen! Maak bijvoorbeeld je eigen bieretiket met Seizoensbrouwerij Vandewalle of ga op zoek naar de knipogende edelman van Brouwerij Sint-Bernardus. Dagelijks bier? Welke bieren combineer je met welke gerechten? Bovendien maakt elke bezoeker kans om een bak Westhoekbieren te winnen.

de_plukker_28042017-B600H400

Een indrukwekkende overzichtskaart op de binnenkoer van het museum toont je waar je brouwerijen, hopvelden, streekproducenten en andere interessante bezienswaardigheden rond bier kan vinden. Je kan deze bijvoorbeeld opzoeken tijdens een fietstocht door het hoppeland, een rondleiding in een brouwerij of een wandeling door een hopbedrijf of drink er ééntje op in één van de vele gezellige volkscafeetjes. Santé!

bernardus_B600H400.jpg

Er volgen trouwens nog meer activiteiten. Tijdens de degustatieavond Westhoekbieren op 5 mei kan je proeven van enkele gepresenteerde bieren uit de tentoonstelling. Tijdens de maanden september en oktober gooit de Westhoek de deuren volledig open met o.a. vertelwandelingen, Lekker Westhoeks, de Bier- en Hoppefeesten en een Open Brouwerijendag. Hou zeker al wat tijd vrij om ook in deze periode op stap te gaan!

Tournée locale – info: www.hopmuseum.be

Advertentie