Tijdens De Week van Groenten en Fruit worden ook de restaurants gelauwerd die groenten & fruit een hoofdrol geven op het bord. Gisteren werd bekendgemaakt welke restaurants in Vlaanderen en Wallonie/Brussel een jaar lang de titel van Beste Groenterestaurant van de Benelux mogen dragen. Tijdens de voorstelling werden ook de We’re Smart® Awards 2017 uitgereikt.

kris_prijs-B600.jpg

Er waren acht genomineerden die door een professionele jury in samenwerking met Gault&Millau Benelux en de klanten van de restaurants werden beoordeeld. Bij de quotering van de restaurants wordt vooral rekening gehouden met het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, de smaak en originaliteit van de gerechten, de presentatie, de structuur van de ingrediënten, de natuurlijke kleuren en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit.

Het beste Groenterestaurant van Vlaanderen 2017 werd Hofke van Bazel in Bazel van chef Kris De Roy. De titel van beste Groenterestaurant van Wallonië – Brussel 2017 ging naar Bouchèry in Brussel. De Awards voor Nederland zullen op 12 juni bekend worden gemaakt.

Tijdens de voorstelling werden ook de We’r Smart® Awards 2017 uitgereikt. Deze awards honoreren elk jaar restaurants, winkels, bedrijven en personen die elk op hun gebied een bijzondere inspanning deden om groenten en fruit te promoten.

De laureaten voor Vlaanderen:
Beste Culinaire Bloemen Award – Benelux 2017 – t Aards Paradijs, Nevele
Best Groenten en Fruit communicatie – Benelux 2017 – Hofke Van Bazel, Bazel
Hoogste % Denk Groenten! Denk Fruit!® – Benelux 2017 Condacum, Kontich
Meest culinaire kruiden en bloemen producent – Benelux 2017 – Bell’Aroma, Vlezenbeek
Meest creatieve Groenten en Fruit winkel – België 2017 – t Fijnproevertje, Hofstade
We’re Smart World Award – PROJECT VAN HET JAAR 2017 – Tia Hellebaut, meter en Jan Delvaux, projectmanager http://www.onemileaday.be

De laureaten voor Wallonië – Brussel
Beste Smaak en Gezondheid Award – Benelux 2017 – Ô de vie, Juprelle
We’re Smart World Award – PERSOON VAN HET JAAR 2017 – Valérie Mostert, Aubel

Meer info: weresmartworld.com

Advertentie