De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert dit jaar de tweede editie van de meesterschapswedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België”. De vier finalisten zijn Paul-Henri Cuvelier (restaurant Paul de Pierre in Maarkedal), Jason Eerbout (Bistro Mathilda in Ostende), Kenzo Lauwereins (restaurant Vlass in Middelkerke) en Maxime Verstuyft (restaurant Michel in Groot-Bijgaarden).

lauwereins_kenzo_maitre_vlass-B600
Maître Kenzo Lauwereins, restaurant Vlass in Middelkerke

Fabrice D’Hulster, maître d’hôtel van het tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel, is ambassadeur van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2018”. Het goede verloop van de wedstrijd is in handen van Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtels. Hij wordt bijgestaan door het nationaal zaalcomité.

Het doel van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is het beroep en de expertise van zaalmeester in de schijnwerpers te plaatsen.

De finale vindt, net zoals de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’, plaats op maandag 2 oktober 2017 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. De vier finalisten zullen beoordeeld worden op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het in goede banen leiden van een telefonische reservatie, de ontvangst van gasten, het correct opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu spontaan te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen en allerhande versnijdingen en de verschillen diensten kunnen toepassen.

Net zoals de wedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Sommelier van België’ is ook de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand. Dit betekent dat de titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ wettelijk beschermd is.

www.club-prosper-montagne.be

Advertentie