Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant ‘Fleur de Lin’ te Zele, heeft vandaag de titel ‘Eerste Kok van België 2018’ in de wacht gesleept. De Prijs Prosper Montagné wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné en is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. Tegelijkertijd vond ook de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ plaats. Daar ging de titel naar Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal. Beide finales vonden plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.

prosper_kok_2017_DSC_4761-B600
Eerste kok van België 2018 Ignace Wattenberge en commis Tom Callebaut

De vier andere finalisten van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2018” waren Jamal Aïchi, chef van L’Auberge de Thines (Nijvel), Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal), •Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco (Wetteren), en Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek).

Ignace Wattenberge en Fabian Bail bereikten twee jaar geleden en Lukas Moonens vorig jaar al eens de finale. Voor Jamal Aïchi en Steven Buelens was het hun eerste deelname.
De finalisten moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur, een eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’ als hoofdgerecht en een dessert met koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten.

De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar Lynn De Weer, commis van chef Fabian Bail. Zij mag een week stage lopen bij Peter Goossens in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.

prosper_org_2017_DSC_4742-B600
vlnr. Peter Goossens, Eddie Van Maele, Angelo Rosseel en Robert Van Landeghem

Angelo Rosseel, chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, was ambassadeur
 van de 65ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van deze prestigieuze wedstrijd. Peter Goossens (Hof van Cleve), provoost van de Keukenchefs, stelde de technische keukenjury samen. Die bestond uit Ferdy Debecker, Peter Goossens, Daniel Lassaut, Marc Renaer, Angelo Rosseel, Pierre Saey, Frans Saint Germain, Jean-Baptiste Thomaes, Eddie Van Maele en Michael Vrijmoed.

Eerste Maître d’hôtel van België 2018

De winnaar van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ is Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal.

prosper_maitre_2017_DSC_4713-B600
Eerste maître d’hotel van België 2018 Paul-Henri Cuvelier en commis Simon De Tavernier

De drie andere finalisten waren: Jason Eerbout van Bistro Mathilda (Oostende), Kenzo Lauwereins van restaurant Vlass (Middelkerke), •en Maxime Verstuyft van restaurant Michel (Groot-Bijgaarden).

Fabrice D’Hulster van het tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel, was ambassadeur van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2018”.

Club Prosper Montagné www.club-prosper-montagne.be

Advertentie