Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem maakte het lekkerste en origineelste gerecht klaar met rode poon, de Vis van het Jaar 2017, op de Nationale Horecawedstrijd op 20 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent.

viskok-18_MPD_2438-B600
De wedstrijd was voorbehouden aan professionele koks. Minister Joke Schauvliege deelde de prijzen uit. De wedstrijd is een initiatief van VLAM en wordt ondersteund door alle Belgische restaurateursverenigingen en de NorthSeaChefs.

De wedstrijd
Al voor de 29ste keer, organiseert VLAM een receptenwedstrijd rond de Vis van het Jaar voor professionele koks. Deze dienen een recept in te sturen, dat wordt beoordeeld door een leesjury. De vijf beste recepten worden geselecteerd voor de finale, die traditiegetrouw plaatsvindt op Horeca Expo in Gent.

De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, beoordeelde de techniek in de keuken, de bereiding en de presentatie.

viskok-18_MPD_2451-B600

Laureaten
Deze laureaten zaten in de finale: Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge Olivier Dumalin, Atelier – Traiteur Niek Ducheyne in Brugge Xander Verzelen, restaurant L’Improviste by David Selen in Waregem Jeff Beyens, restaurant Poorthuys Genk (Bokrijk) En de winnaar: Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem Prijzen

De winnaar van de wedstrijd ging naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. De laureaten ontvingen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge. De prijzen werden uitgereikt door minister Joke Schauvliege, voogdijminister van VLAM.

viskok-18_MPD_2415-B600
Rode poon, Vis van het Jaar 2017
Poon klinkt velen ongetwijfeld totaal onbekend in de oren. Jammer, het is een lekker visje dat het heel jaar door voordelig in prijs is. in de pan, in een gewone oven, in een microgolfoven, gepocheerd, gestoomd, in papillotten, op spiesjes.