Voor de 30ste keer gaat VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’ in onze restaurants. Hoofdingrediënt is dit jaar zeeduivel. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman** en medestichter van de NorthSeaChefs.

viskok_2018-MPD_2447-B600
Stijn de Vreese, Viskok 2018 (foto: Marc-Pieter Devos)

Behalve de befaamde titel ‘VISKOK VAN HET JAAR’ liggen er fantastische prijzen voor de winnaar klaar. Hij of zij sluit aan in de rij topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte, Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren, Rob Stevens van D’Oude Pastorie, Jonathan Olivier van De Jonkman, Ivan van Menten van Lèche Plat en Dean Masschelein van Boury.

Als Viskok van het jaar ga je uiteraard niet met lege handen naar huis. Integendeel, naast de prachtige trofee, ontworpen door kunstenaar Jan Peirelinck, ontvang de winnaar ook een cheque ter waarde van € 750. Ook niet te versmaden is een dinerkaart voor twee voor het Hof van Cleve*** van Peter Goossens in Kruishoutem. De overige laureaten genieten van een diner voor twee in de Jonkman** van Filip Claeys in Brugge.

viskok_2018-MPD_2451-B600
vlnr Filip Claeys (juryvoorzitter & NorthSea Chef), Luk Huysmans (VLAM), Stijn de Vreese (Viskok 2018), Joke Schauvliege (Vlaams minister van Landbouw) (foto: Marc-Pieter Devos)

Het winnende recept is voor de maker ook meteen het toegangsticket tot het team van de NorthSeaChefs. Deze topchefs promoten Noordzeevis, met speciale aandacht voor de minder bekende en daardoor vaak onbeminde vissoorten.

Inschrijven kan tot 08/10/2018.  Stuur je originele recept met zeeduivel voor 08/10/2018 naar viskok@vlam.be.

Advertentie