19/11  Op de Nationale Horecawedstrijd op Horeca Expo maakte Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas het lekkerste en origineelste gerecht klaar met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018. De wedstrijd voorbehouden aan professionele koks is een initiatief van VLAM en wordt ondersteund door alle Belgische restaurateursverenigingen en de NorthSeaChefs.

viskok19_MPD_9574-B900
Viskok 2019 Michael Vanderhaeghe

De wedstrijd
Al voor de 30ste keer, organiseert VLAM een receptenwedstrijd rond de Vis van het Jaar voor professionals. Professionele koks dienen een recept in te sturen, dat wordt beoordeeld door een leesjury. De vijf beste recepten worden geselecteerd voor de finale, die traditiegetrouw plaatsvindt op Horeca Expo in Gent. Tijdens de Horeca Expo zetten de laureaten hun beste beentje voor en maakten hun recept met zeeduivel.

De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, beoordeelde de techniek in de keuken, de bereiding en de presentatie.

viskok19_MPD_9596-B900

Laureaten
Deze laureaten zaten in de finale:
Ayrton Verhaegen, restaurant Kelderman in Aalst
Gilles Pauwels, Bistro Julien in Lovendegem
Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge
Xander Verzelen, restaurant L’Improviste By David Selen in Waregem
Michael Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge-Ieper

Prijzen
Michael Vanderhaeghe, de winnaar van de wedstrijd ging naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. De laureaten ontvingen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

Zeeduivel, Vis van het Jaar 2018
VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor zeeduivel als Vis van het Jaar 2018. Zeeduivel is een relatief ‘onbekende’ vis bij de Vlaming. Hij wordt het ganse jaar op regelmatige basis aangevoerd als bijvangst van tong en pladijs. Het is een stevige vis zonder graten met een zachte, zoete smaak die je op allerlei manieren kan klaarmaken: op de barbecue, in stoofpotjes of ook in vissoepen.

Het winnende gerecht van Michael Vanderhaeghe

Advertentie