Vandaag werd in Campus Ceria (Anderlecht) de nieuwe ‘Sommelier of the Year’ voorgesteld. Winnaar is Tom Ieven van het restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. Deze verkiezing werd voor de 11de maal op rij georganiseerd.

Peter Goossens (Hof van Cleve), Tom Ieven (Hof van Cleve), Wim Van Assche (Winterhalter), Baudouin Meyhui (Meyhui).

De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme. Per provincie werd een lijst van sommeliers samengesteld. Het publiek kon stemmen voor een favoriet. Bijna 5000 gastronomen hebben hun stem uitgebracht. De drie sommeliers met het meest aantal stemmen legden op 17 februari een praktische proef, waarbij hun kennis op gebied van foodpairing, wijn en glas werd getest.

De jury was samengesteld uit de oud winnaars nationaal, de regionale winnaars van het jaar, Guido Francque, Joachim Boudens, Gido Van Imschoot, Frank Desmedt, Wim Van Assche, Marina Stoop, Baudouin Meyhui, Jan Buytaert en Peyo Lissarrague.

Uiteindelijk was het Tom Ieven die de titel ‘Sommelier of the Year 2020’ in de wacht sleepte.

Sommelier of the Year sommelieroftheyear

Advertentie