Chef Peter Aesaert, commis Michelle Boone en coach Jo Nelissen hebben gisteren in Lyon de negende plaats behaald in de wereldfinale Bocuse d’Or, de meest prestigieuze internationale gastronomische wedstrijd ter wereld. De gouden Bocuse d’Or werd gewonnen door het team uit de U.S.A.. Noorwegen behaalde brons, Ijsland zilver.

bocuse-b-team-b600

Horeca Vlaanderen feliciteert de Belgische delegatie met dit mooie resultaat. Voor de volgende editie, die plaatsvindt binnen exact twee jaar, wordt de lat nog hoger gelegd. Via Flanders Food Faculty heeft Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts voor een professionele omkadering gezorgd om nog beter te scoren op culinaire wedstrijden.

Volgens Jerôme Bocuse, zoon van de beroemde Franse topchef en grondlegger van de wedstrijd Paul Bocuse, was deze vijftiende editie van de Olympische Spelen van de gastronomie van een uitzonderlijk niveau. Vooral de Scandinavische landen scoorden hoog en de gedoodverfde winnaar (USA) maakte zijn favorietenrol waar. Voor de eerste keer behaalde een niet-Europees land de begeerde gouden medaille.

De Belgische delegatie mikte op een plaats in de top tien en heeft die verwachtingen kunnen inlossen. Ferdy Debecker, voorzitter van Bocuse d’Or Belgium: “Bocuse d’Or 2017 was een ongelooflijke beleving met veel kippenvelmomenten. Dit is koken op het hoogste niveau met een mooi eindresultaat voor onze Rode Duivels van de keuken. We laten Denemarken, Nederland en favoriet Japan achter ons.”

Voor de volgende editie (2019) wordt de lat extra hoog gelegd. Minister Weyts heeft via Flanders Food Faculty middelen vrijgemaakt voor een professionele omkadering.
Horeca Vlaanderen juicht het initiatief toe: “Met de juiste steun kunnen we met onze gastronomie de competitie met de wereldtop aan. We starten nu een traject van intensieve begeleiding en voorbereiding om het nieuwe Bocuse d’Or-team klaar te stomen. Het behalen van goede resultaten is niet alleen van belang voor de gastronomische reputatie van ons land, het moet de sector ook extra aantrekkelijk maken om in te werken en jonge culinaire talenten motiveren om door te gaan”, zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche.

De Belgische finale Bocuse D’Or vindt plaats in november 2017 op de Horeca Expo te Gent. De winnaar plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in juni 2018. De wereldfinale staat gepland in Lyon in 2019.

Bocuse d’Or België  www.bocusedor.be
Bocuse d’Or  www.bocusedor.com

bron: Horeca Vlaanderen www.horecavlaanderen.be

Advertentie