Kan een drankje, bijvoorbeeld een aperitief, zonder alcohol net zo lekker zijn als eentje met? Het is een lastige, maar een zeer terechte vraag. Chef Pieter Lonneville is overtuigd dat het kan èn … dat het hem gelukt is om een dergelijk drankje te brouwen: Buloo is de naam. Buloo by Pieter Lonneville is dorstlessend, karaktervol, niet zoet, geen spatje alcohol en vooral: lekker.

Pieter Lonneville: “Met de smaak ben ik al 5 jaar aan het experimenteren, met de manier van brouwen 7 jaar. Er zit rooibosthee, kers, rozemarijn, citroen, laurier, koriander en nog wat geheimpjes in. De manier van produceren maakt Buloo alcoholvrij en goed te bewaren. Een gestandariseerd product afleveren is het moeilijkst omdat het een natuurlijk product is zonder bewaarmiddelen en zonder suiker. Mensen willen echter steeds dezelfde smaak krijgen, ook artisanaal gemaakt. Buloo bevat slechts 16kcal, maar is toch parelend, karaktervol en niet zoet!”

Serveer Buloo koel in een champagneglas, geniet van je ‘unguilty sparkling pleasure’ en drink vooral niet met mate.

Buloo is te koop in Tête Pressée (Brugge) in de betere dranken- en wijnhandels. buloo-apero.be

Advertentie